Успјешна сарадња са словеначком фабриком

Компанија "Алумина" из Зворника и "Силкем" из Кидричева у Словенији у посљедњих годину дана имали су успјешну пословну сарадњу, која ће бити настављена, констатовано је на данашњем састанку представника ових фабрика у Зворнику.

Република Српска 27.05.2014 | 16:41
Успјешна сарадња са словеначком фабриком

Директор "Силкема" Јанез Бедрач рекао је да су двије компаније на добром путу да трасирају још већи обим пословне сарадње, саопштено је из "Алумине".

"Данас смо дефинисали теме на којима ћемо радити у наредном периоду.  Заинтересовани смо за производни програм `Алумине`, јер желимо да више од половине наших потреба дугорочно обезбиједимо из ове фабрике", рекао је Бедрач.

Са привредницима из Словеније разговарали су предсједник Управног одбора "Алумине" Миле Матић, савјетник директора зворничке компаније за техничко-комерцијалне послове Миодраг Спасојевић, те директори Развоја, Производње глинице и Комерцијалног сектора Зоран Обреновић, Драган Митровић и Биљана Ескић.

Матић је рекао да је циљ звроничке фабрике да кроз нове пројекте, у наредном периоду, још више оснажи пословну сарадњу са фабриком из Кидричева за што има више могућности.

Он је нагласио да је ријеч о партнерима који су заинтересовани за све сфере функционисања производа из алумосиликатне области, затим хидрата и неметалуршке глинице.

У делегацији словеначке фабрике, која се бави производњом специјалних врста глиница, зеолита и производа из области силикатне хемије, били су и комерцијални директор Андреј Меноми, представник маркетинга Себастјан
Добник, и вођа програма глинице у "Силкему" Владо Каучић.

Коментари / 0

Оставите коментар