Републички штаб предлаже укидање ванредног стања

Републички штаб за ванредне ситуације предложиће Влади Републике Српске да укине ванредно стање на цијелој територији Српске осим у Добоју и Бијељини, те одређеном броју угрожених општина, изјавила је вечерас командат Штаба Жељка Цвијановић.

Република Српска 26.05.2014 | 12:13
Републички штаб предлаже укидање ванредног стања

Цвијановићева је на конференцији за новинаре рекла да ће се о том приједлогу Влада сутра одредити.

Према њеним ријечима, ванредна ситуација и даље остаје у Вукосављу, Модричи, Шамцу, Сребреници, Костајници, Доњем Жабару, Петрову и Шековићима.

Цвијановићева је навела да је у овај број била укључена и општина Србац, али да су је током њене данашње посјете обавијестили да ће сутра бити стечени услови за укидањем ванредне ситуације на подручју те општине.

Републички штаб донио је наредбу о престанку важења наредби о именовању генерала Момира Зеца за повјереника за град Добој и генерала Милорада Кутлешића за повјереника за општину Шамац.

Генерали су истом наредбом именовани за координаторе за град Добој и општину Шамац.

Цвијановићева је навела да су о томе упознате локалне власти и да Зец и Кутлешић од сутра свој рад настављају у својству координатора.

Она је истакла да су велике количине отпада уклоњене у Добоју и да су на томе били ангажовани камиони и сва друга потребна механизација.

Цвијановићева је навела да су се повјереник и градске власти договорили да од сутра локални штаб изврши мобилизацију потребне механизације да би били окончани послови на рашчишћавању града, а да ће Ребулички штаб наставити да обезбјеђује гориво.

У Добоју, како је рекла, од сутра почињу да раде републичке и локалне институције, а радиће и школе у сеоским подручјима, пошто још нема оправданих услова за рад школа у граду.

"Овакву активност у Шамцу су сами предузели, извршили су мобилизацију цјелокупне механизације и свега што им је било неопходно да се крене у акцију рашчишћавања града", истакла је Цвијановићева и додала да ће се у Шамцу чекати још неко вријеме са успостављањем основних функција.

Она је навела да су и данас вођени интензивни разговори са представницима међународних финансијских институција, ЕУ и других организација с циљем сагледавања креирања одређених мјера помоћи у наредном периоду.

"Након консултација које ћемо обавити са нашим социјалним партнерима и субјектима на локалном нивоу, креираћемо један пакет мјера који ће бити презентован на Влади, а након тога ћемо тражити и његово усвајање у Народној скупштини Републике Српске", најавила је Цвијановићева.

Предсједник Владе увјерава како није упозната са информацијом да је у Хрватској покренута истрага због разорних поплава које су погодиле Славонију и тешко је наслутити да ли је слична истрага могућа у Српској.

О препорукама кризног штаба Влада ће да расправља и да их највјероватније усвоји на сједници у понедјељак.

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

ТЕСЛИЦ

25.05.2014 19:47

ДОДЈИ У ТЕСЛИЦ ПУНО ТЕ ВОЛИМО АЛ КАД БИ СЕ САЛИЛИ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вандредно стање

25.05.2014 19:54

Прогласили сте ванредно стање након сто је просло најгоре.Користили сте га да показете своју ароганцију и бахатост.Користили сте га за лицни интерес и обрацун по политицкој основи.Укидате га а реците ми ста сте добро урадили и ста је била сврха ванредног стања?Ви једноставно појма немате ста и како треба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

25.05.2014 20:06

Знаци ли то да цу сутра смјети реци Јовицицу да је обицан идиот???А овима из РТРС-а да су гори од пресс слузбе С.Кореје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Зељку

25.05.2014 20:10

Знас ли ти ста се десава са оним твојим сефом да му неко није ста уцинио,озбиљна је ствар јако ево гледам на неким порталима да се данас срео са неким замјеником Турског министра вањских послова и да је навалио да им се захваљује за помоц и до земље пада стопе љуби, а знамо да је до јуце говорио да навија за репрезентацију БиХ само ако игра против Турске (прије било и против Ирана ал како му је неко од Путинових другова мозда онај сто га је одвео на сликање реко да се с Ираном не зеза оста само Турска).Да није поцео махати Турском заставом доцекујуци конвоје,он јесте био струцњак за намјестај и зна да у Бурси има преко 2000 фабрика и да сви саљу преко удрузења,ал сумњам да це му то помоци да се огребе од донације јер људи иду у помоц директно опстинама. Мора да га је Путин искритиково како му је боље да се друзи са Турцима него с јеврејима који се друзе са Американцима и ако це бити опет на слици са Путином има да слуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

25.05.2014 20:20

ЗНАМ ОД КОГА ЈЕ УЗЕЛА ОНЕ БИЈЕЛЕ ЦИЗМИЦЕ...ОНА ЈЕ ЦИЗМИЦЕ УЗЕЛА ОД БИВСЕГ МИНИСТРА ЗДРАВЉА КОЈЕГ ЈЕ СМИЈЕНИЛА ЗБОГ ЊЕГОВЕ "САМОВОЉЕ"...ЦИЗМИЦЕ ПРИПАДАЈУ ПОЗНАТОМ БИЈЕЛОМ КОМПЛЕТУ ЗА ХЕМИЈСКУ И БИОЛОСКУ ЗАСТИТУ КОЈИ СЕ ВИДЈАЈУ НА ТЕЛЕВИЗИЈИ СВАКИ ДАН. Е И НАС СТАНИЦ СЕ ОБУКАО ТАКО У БИЈЕЛО, АЛИ ЈЕ ОНА СКИНУЛА СА ЊЕГА ТЕ ЦИЗМИЦЕ, ЈЕР ЈЕ ЈЕДИНИ НОСИО БРОЈ 46...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ху ис ју

25.05.2014 20:41

Па касно сте прогласили вандредно стање :) 5 дана посље Федерације када нас је однијела вода , ПОДНЕСИТЕ ОСТАВКЕ одговрни сте сви ви багро једна ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

хикк

25.05.2014 20:55

Ја сам га саставио вецерас,а сутра цу расписати референдум да се отцијепим од своје зене(гледа ме мрко попријеко),Зељку цу предлозити да у мојој влади буде министар за кризне ситуације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салзбург

25.05.2014 21:11

Невјероватно докле све ове Игранке. Људи пробуди ти сееее!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

25.05.2014 21:13

ДОДЈИ ТИ ЗЕЉКА У НОВИ ГРАД. ТУ СИ УВИЈЕК ДОБРО ДОШЛА. НОВИ ОСТАЈЕ ВИЈЕРАН СНСД-у! ДО ПОБЈЕДЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бјељина цитy

25.05.2014 21:18

Жељка послије избора мозеш само да се вратиш у школу да предајеш енглески ако ти и то дозволе јер си се показала као неуспјешан политичар.Знаш и сама да је вас крај дошао искористи то да крадеш док можеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

25.05.2014 21:25

Прочитајте у Дневном авазу текст о томе шта су радили за вријеме поплава Вучић, Додик и Никшић. Све јасно. "Да су само преписивали од Вучића..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

25.05.2014 21:45

Концита одлази у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родољуб

25.05.2014 22:09

Укините и јединствени рачун, због њега губимо много много новчане помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

25.05.2014 23:14

Укидање ванредног стања? Мислим да сад настаје у цјелој Босни ванредно стање!! НЕМА ВИСЕ ВУНЕ ЗА СИСАЊЕ САД ЈЕ ОСТАЛА САМО КОСТ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

25.05.2014 23:18

Ова карикатура је "Комадант стаба за ванредне ситуације" !!?? Јос само да цујемо ста је Тегелтија?? И он је вјероватно комадант нецега?? Добро смо ми икако зиви!! Велико је питање само докле цемо!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош983

26.05.2014 00:00

Обзиром да ванредно стање нисте прогласили када је требало, мозете га и укинути када хоцете. Као да вам је, усоталом, и стало до градјана, само користите ситуацију за рекламу и стално појављивање на малим екранима, а уствари ниста и не радите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максим

26.05.2014 04:48

Треба се што брже вратити у редовно стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

26.05.2014 05:07

Цуј, сада и командант постала. Немој заборавити молим те цизмице беле да поклонис некоме, јер теби не требају тј.нису ти ни требале.....:-(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

26.05.2014 05:14

Укини команданте и јединствени рачун и биће сигурно више новчане помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈованБЛ

26.05.2014 05:46

А да укинете и јединствени рацун за помоц угрозеним? Било би Вам паметније, бар бисте несто корисно урадили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

26.05.2014 06:37

Најбоље би било да сте преспавали прослу седмицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

26.05.2014 07:51

Ванредно стање, (види Wикипедија).Наше планове за превазилажење кризних ситуација је однијела мутна вода, па стога није било адекватне реакција субјеката у систему заштите и спашавања.Штете и последице се нису могле предвидјети, али су се сигурно могле умањити само уз примјену одређених процедура, радњи и поступака кроз моделе координације и субординације уз јасну подјелу надлежности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

26.05.2014 08:07

Проблем је сто госпођи у Бјелим чизмицама није ни било никад вандредно ста има онда да укида !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобилиц

26.05.2014 08:41

Само слога Србина спасава... Угледајте се мало и на Србију,на слогу на јединство народа у несреци. Пустите странацке циљеве у овом моменту.Потрудите се као појединци помоци насем народу,који је остао без дома,хране,имовине...Уразумите се!!! Не дозволите да нас једна поплава која је трајала и траје и данас да дели народ. За стварање Републике Српске,гинуло се 5 година.Показали смо јединство и слогу.А сада сте се насли да у интересу странака критикујете и као поплава поткопавате темеље Републике Српске!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Јездиц

26.05.2014 10:09

Обзиром да ванредно стање нисте прогласили када је требало, мозете га и укинути када хоцете.Е моја Цвијановицева показала си се као неуспјесан политицар и неодговоран!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТБ

26.05.2014 11:02

Кобилиц,слажем се у потпуности са вама да се ујединимо у овим тешким временима које су нас снашли.Све то стои али овај народ је био сложан и уједињен за вријеме рата,сложан је био и у још неким моментима али их је подијелила ова данашња политика.Велика грешка која је прелила чашу Српског народа је смијена гос-Шаровића и осталих из СДС-а из вијећа министара БИХ. Ту грешку ова власт чини и то уз помоћ странака из Ф БИХ што ће рећи да све ово од закашњеног ванредног стања,празних робних резерви и не спремности републичких органа власт пребацује на општине и градове и тако сами праве подијеле и разор у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан б.лука

26.05.2014 11:48

Како укинула вандрендно стање...па у р.с је вандрендно стање од 1990г.стална борба за корицу хљеба или ти га круха...Зивио друг Тито

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ципи Рипи

26.05.2014 12:24

Мени ова Цвијановићка увјек изгледа као да се тек пробудила :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

26.05.2014 13:46

Оцекујем дан када це несто паметно и на нормалан нацин реци, урадити али изгледа да су бајке само бајке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Јездиц

26.05.2014 14:25

Обзиром да ванредно стање нисте прогласили када је требало, мозете га и укинути када хоцете.Таква неодгиворност од премијерке је несто невидјено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цанадјанка

26.05.2014 16:07

Господја Зељка, мене су задивиле оне васе бјеле цизмице када сте досли у обилазак поплављених подруцја, па се питам јесте ли ви уопце свијесни бола и патње људи урознених од поплава? да би цовјек суосјецао с а патњом и болом дригих људи мора да буде доследан тога бола,а ви сте ми вис е лицили као да идете на концерт Лепе-Брене,а не у подруцје настрадалих становника. Истовремено тузна је слика самохране мајке са 3 сина која нема од цега да зив, која нема насто да легне, а којој неце нитко да помогне само зато сто је Муслиманка.Кроз сузе бол и патњу сам видјела себе када мени и моме дијетету у Хр нитко тијеком рата није хтио да помогне само затои сто сам Српкиња,зато буди мо слозни и показимо да смо велики онда када је другиома теско хвала на цитању !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиша ЧЧовић

26.05.2014 19:24

Жељка је користила ову ситуација искључиво за личну промоцију, тренирала је строгоћу. Али неће још дуго, избори се ближе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цанадјанка

27.05.2014 02:09

Изици цу мало из оквира теме... Прије неколико сам гледала суцељавање Додика и Босица, па сам се питала, како је могуце да им се да простор на тв-у, а они немају ама бас никакав политицки програм за бољу буднуцост за становниство РС. Ја не знам тко це да однесе побиједу ,ал мислим да треба да дојду млад, образован, способн кадар да би водио Републику Српску .

ОДГОВОРИТЕ
Name

омг

27.05.2014 02:53

Ова њена ми је слика фанцинантна , има нокте веце од Цеце,а саке ко Таyсон, нос ко у Мата Парлова, а народ пада у несвијест од глади,неимастине, болести,имали та зена 2% цисте савјести?

ОДГОВОРИТЕ
Name

анаљубљана

28.05.2014 07:56

Ова Жељка је никаква: увек намргодјена! Вероватно јој смета што има такву функцију!!! Па ја јој не би дала ни метлу, да чисти смеће по Лијевч пољу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

28.05.2014 21:51

Укини ванредно стање смјеном МИле Ронхила

ОДГОВОРИТЕ