Апеловаћу за међународну солидарност и помоћ

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић рекао је да ће на Форуму за просперитет и запошљавање, који ће у наредна два дана бити одржан у Сарајеву, апеловати за међународну солидарност и помоћ без које се неће моћи обновити живот на подручјима погођеним поплавама.

Република Српска 25.05.2014 | 19:23
Апеловаћу за међународну солидарност и помоћ

Ђокић је изјавио да ће на овој конференцији о економском опоравку БиХ, коју организује ЕУ, говорити у уводном дијелу и да ће ту прилику искористити да укаже на драматичне посљедице које је изазвала водена
стихија у Републици Српској и БиХ.

"Претрпјели смо огромну штету, која превазилази све могућности да Република Српска сама може ово санирати. Када би то радили сами биле би потребне деценије да санирамо разорне посљедице", каже Ђокић.

Он сматра да је штета у Српској далеко већа и сложенија него у Федерацији БиХ, али је нагласио да се ни тамо не смије потцјењивати.

"Штета је изузетно разорна и мислим да немамо другог начина него да апелујемо за помоћ", истакао је Ђокић.

Према његовим ријечима, страдали су инфраструктурни, стамбени и приватни објекти, као и бројни привредни субјекти.

Он сматра да се међународна помоћ може очекивати зато што се овај пут догодило и нешто позитивно - људи су срушили баријере које су постојале протеклих деценија и притекли једни другима у помоћ.

"Мислим да је то најважнија порука која је упућена са подручја погођених воденом стихијом не само у Републици Српској него и у Федерацији БиХ", оцијенио је Ђокић.

У Сарајеву ће сутра и у уторак, 27. маја, бити одржана велика конференција о економском опоравку БиХ - Форум за просперитет и запошљавање, у организацији Делегације ЕУ у БиХ и специјалног представника ЕУ за БиХ Петера Соренсена.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ПРОСЈАЦИ

25.05.2014 14:54

Није довољно само просити по Европи, а у својој куци правити свадје и скретати пазњу јавности са срзи проблема! Засуците рукаве и радите несто за те плате сто примате од 2-3 хиљаде КМ !!! Сваки секунд вам је драгоцен, ко је информисан река Сава сваке године се излива у висини насипа! Насип на Тополовцу санирате вец 6 мјесеци на дузини од 50 метара и нисте га јос заврсили, оптимистицки са вама бице потоп и следеце године!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војин

25.05.2014 15:12

Умјесто у независност, иде се у Сарајево по милостињу. Ето резултата, узалуд прича и галама, битни су само резултати а резултати су такви да Српска није никад била више зависна него што је данас. Шта нам уради Милораде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јузно Воце

25.05.2014 15:35

нема нама помоци од ових будала!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

25.05.2014 16:14

Дај Боже да нам ови и овакви политичари помогну. Знам да је до сада награбусијо свако кога је помагао Ђокић: и борци, и радници, и пензионери...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зрно_памети

25.05.2014 16:44

А они сви чекају да ти то урадиш, не спавају и чекају у ниском старту да им полуписмени нерадник затражи нешто. Успут како то мислиш урадити кад ни матерњи језик не говориш како треба а преводитељица, иначе добра риба, је примљена на штелу. Хајд замисли дође овај лик с неком и почне она њима "ми били дошли да тражила помоћ" и странци се згледају и пошаљу нам уџбенике страних језика :Д, жалосно али ја се и насмијах мало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максим

25.05.2014 16:53

Треба све учинити да се штете санирају и да све крене напред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

муко моја

25.05.2014 17:07

Које су се све фаце појавилена тв и сви од њих знају ста треба, како је најбоље, и ко је крив! Како је поцела ова мука свих народа на овим просторима мука ме ухвати кад видим било ког политицара није битно које странке, па људи нас це политика прво претворити у робове па це нас ссахранити! А сахрањује нас полако, све нас је мање, сколе полупразне УМИРЕМО ЉУДИ ЗБОГ ПОЛИТИКЕ, ПОЛИТИЦАРА, ИДЕАЛА !!! ОСВЈЕСТИТЕ СЕ ДОК ЈОС НИЈЕ КАСНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

25.05.2014 18:07

Знате ли иста друго осим да просите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маљуга

25.05.2014 18:09

Још једна прилика за властиту промоцију!!! Немој нас брукати и боље је да не идеш на тај форум, јер си један из плејаде ове криминалне власти који не поштује темељне принципе и вриједности на којим почива Европа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЗБЈЕГЛИЦА 20 година

25.05.2014 18:31

било је донаторских конференција охохо пуно и епилог је тај да се ја још увијек нисам вратила у свој град (уставна тужба у току), тако да ја размишљам мало другачије. Жао ми је народа, али ето нека и тај "народ" 20 година иде у подстанаре, ја сам пензионер и с пензијом од 350 км плаћам кирију 200 км, режије 100 км, и живим како живим. перем тудје станове, да би себи обезбједила крух.......и од РС или ФБиХ или државе БиХ нисам остварила право на замјенски стан умјесто ратом уништеног................ ко разумио разумио................ ја сам изгледа увијек "Ђуро испод црте"

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

25.05.2014 19:36

ПЕТРЕ ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ПРИЦАС О РЕФОРМИ А УНИСТИО СИ СВЕ СТО СИ МОГАО СРПСКИ БОРЦИ СУ ТИ ЗАХВАЛНИ СТО СИ ИХ ДОВЕО ДО ПРОСЈАЦКОГ СТАПА ОД ОКТОБРА, ЦАО

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

27.05.2014 04:30

Немој нас ти бранити, бице нам лаксе без твог апела.

ОДГОВОРИТЕ