Симеоне огорчен

Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне рекао је да није тужан него огорчен након пораза у финалу Лиге шампиона од Реал Мадрида.

Фудбал 25.05.2014 | 15:30
Симеоне огорчен

Атлетико је водио са 1:0 до зауставног времена регуларног дела утакмице, а онда је после продужетака изгубио од Реала са 4:1.

Симеоне је бурно реаговао у самом финишу. Након што је Кристијано Роналдо поставио коначних 4:1 за Реал, Рафаел Варан шутнуо је лопту ка клупи Атлетика и испровоцирао Аргентинца.

Симеоне је ушао у терен у покушају да се обрачуна са младим штопером, али све се ипак завршило без већих проблема. Популарни 'Чоло' није био задовољан што је судија продужио утакмицу пет минута.

„Не осећам се тужно, осећам се огорчено јер нисам испунио свој циљ. Сада је мир преовладао и превазишао сам ту ситуацију. Утакмица се завршава када судија то пожели, немам ништа више на ту тему да кажем. Надам се да ће Варан научити нешто из овога. Он је сјајан играч са сјајном перспективом.“, рекао је Симеоне након меча.

Серхио Рамос донео је изједначење и продужетак Реалу, а онда су у додатних 30 минута Бејл, Марсело и Роналдо довршили посао.

„Реал је био бољи у другом полувремену. Ми смо били уморни, али они су били бољи. Покушао сам да кажем екипи да остане у мечу и поносан сам на њих као и увек. Борили су се до самог краја. Овај пораз није вредан суза. Морамо да подигнемо главе и спремимо се за следећу сезону. Ово је све део игре, ми смо дали све и показали да Атлетико може да игра са свима. Освојили смо предивну лигу што је добро за свакодневне односе, а били смо близу освајања интернационалног трофеја, што је добро за посао.“

Симеоне је преузео сву одговорност за стављање Дијега Косте у прву поставу.

„То је апсолутно моја одговорност. Погрешио сам, није био у добром стању у којем сам га јуче видео.“

Коментари / 0

Оставите коментар