Реалу најзад 10. титула!

Реал Мадрид освојио је Лигу шампиона победом над градским ривалом Атлетиком 4:1 после преокрета и продужетака у Лисабону.

Фудбал 25.05.2014 | 15:24
Реалу најзад 10. титула!

Атлетико су делиле секунде од прве титуле шампиона Европе, јер је водио голом Дијега Година до надокнаде времена, али је онда Серхио Рамос погодио за 1:1.

"Јорганџије" су имале снаге још само за један продужетак, да би потпуно посрнуле у последњих десет минута када је Гарет Бејл погодио за преокрет, а Марсело и Кристијано Роналдо из пенала потврдили победу Реала.

Реал је освојио десету титулу шампиона Европе, прву после 12 година, док је Атлетико изгубио и друго финале, прво после 40 година. Био је ово први пораз Атлетика у ЛШ ове сезоне.

Финале у Лисабону био је прво у којем су се за шампиона Европе борила два градска ривала. Реал је дошао до другог трофеја у сезони, након Купа краља, док ће Атлетико морати да се задовољи титулом шампиона Шпаније.

Прво полувреме донело је просечно фудбалску представу пред 60.000 навијача на Ла Лужу.

Тимови су водили жестоку борбу на средини терена са оштрим стартовима и из много трчања, али није било конкретних акција.

Два момента су обележила првих пола сата, излазак Дијега Косте из игре већ у десетом минуту, те сјајна шанса Гарета Бејла после соло акције у 32. када је Велшанин промашио зицер.

А онда, када нико није очекивао гол, Атлетико је повео. Икер Касиљас је направио велику грешку, а Дијего Годин главом погодио за 1:0.

Друго полувреме донео је много занимљивији фудбал. Атлетико је био конкретнији у првих десетак минута, Роналдо и Бејл су били невидљиви, па Анчелоти креће офанзивније уводећи Иска.

То је донело промену на терену јер Реал почиње да доминира и ствара шансе, али већина шутева завршава поред или преко гола.

Атлетико се добро бранио, Реал све жешће притискао, и коначно у 93. минуту стиже до гола за продужетке. Поново је стрелац био штопер главом након корнера, овај пут јунак Реала постао је Серхио Рамос.

Први продужетак донео је опрезну игру оба тима, али је било очигледно да играчи Атлетка немају снаге да се боре до краја. Некако су издржали до 110. минута, а онда је уследио потоп.

После новог продора Ди Марије по левој страни и одбране Куртое, лопта се одбија на другу стативу до Бејла који постиже гол за преокрет и прелама меч.

"Јорганџије" нису могле да се опораве и врате у игру, па су у последња три минута доживеле потпуни, незаслужени дебакл на Лужу, а Марсело и Роналдо потврдили "дециму" Реала.

Коментари / 0

Оставите коментар