Повријеђена мајка критично, беба и брат стабилно

Здравствено стање 25-ошње Милице Рупар која је синоћ задобила тешке тјелесне повреде главе и даље је веома тешко, док су нејна једноипогодишња беба и блађи брат задобили лакше повреде и у стабилном су стању.

Република Српска 24.05.2014 | 16:49
Повријеђена мајка критично, беба и брат стабилно

Полиција је лишила слободе Милана Савића, припадника Интервентне јединице МУП-а, због сумњи да је под утицајем алкохола изазвао тешку саобраћајну незгоду, а потом побјегао са лица мјеста. Због овог чина Савић је јутрос удаљен из Министарства унутрашњих послова.

Милице Рупар, због повреда главе налази се у семи-коми, а конзилијум љекара требињске болнице ће одлучити да ли ће у току дана бити пребачена на лијечење у већи здравствени центар.

"Мајка је тешко повријеђена, има контузије и повреде главе, налази се у семи-коми али реагује на додире и стање је нешто боље него синоћ. Беба има прелом стопала али ће се ријештити конзервативним начином, док је брат такође добио повреде руку и ногу али није животно угрожен" каже Предраг Симић, начелник Хирургије у Општој болници Требиње.

Једноипогодишњи дјечак који је са мајком био у колицима задобио је срећом само огреботине и повреду стопала. Од силине удара прелетио преко ограде у провалију Милицин брат Милош Копривица, повриједио леђа, ногу и руке, али срећом није животно угрожен и сјећа се стравичне несреће.

"Ја сам гледао како возило иде супротном траком, како возач нема контролу над њим и мислио сам да ће ударити у друго возило. Међутим он је некако скренуо и ударио је у нас таквом брзином да нисам успио ни колица са бебом да гурнем. Ја и сестра смо од силине удара прелетјели преко ограде, ја сам пао на леђа и сво вријеме сам био свјестан, сестра је била у коми, онда је дошла хитна помоћ и пребацила нас до болнице, а Бог је некако успио да спаси бебу у колицима да прође без тежих повреда" каже Милош Копривица, брат повријеђене Милице Рупар.

Полиција је синоћ лишила слободе свог припадника Интервентне јединице Милан Савић који је изазвао несрећу, и он је удаљен са посла. Игром невјероватне судбине само 50 метара даље од мјеста несреће у кафићу Болеро он је пио пиће, и услуживао га је супруг повријеђене Милице, а одмах након поласка из кафића изгубио је контролу над возилом и у великој брзини излетио на тротоар.

"Полиција је лишила слободе полицијског службеника и он ће бити предат Окружном тужилаштву јер је починио два ктивична дјела, саобраћајну незгоду и избјегавање помагања повријеђеним лицима у незгоди. Он ће по процедурама бити удаљен из МУП-а", каже Рајна Парежанин, портпарол ЦЈБ Требиње.

Прије неколико година на истом мјесту настрадао је млади брачни пар, па би полиција требала поставити лежеће полицајце, радар или неке друге мјере како би се смањио број саобраћајних незгода у Улици Никшићки пут.

(БН ТВ)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Перо

23.05.2014 23:21

Туга!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Независан

24.05.2014 07:01

Сад возацка иде одмах. Забрана полагања пет година. Надокнада за срах и стету зависно од околности али немозе бити испод око 8 макара. Теxт и слике несреце иду у медије 24 сата. Мозда и и година затвора. Ех тако је то у једној нормално уредзеној ЕУ земљи. А код нас могу само да замислим. Како це се то заврсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈКО

24.05.2014 07:01

ПА И ДА ЈЕ ПОЛИЦАЈАЦ ЗАКОН ЈЕ ЗА СВЕ ИСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светолик Попадић Баћко

24.05.2014 07:10

Вјероватно је један од Бајиних репрезент полицајаца, 150цм висине и исто толико килограма, од школе завршена средња металостругарска. Није ми јасно ком логиком људи од 150цм висине и 150кг тежине могу да раде као полицајци, мада кад се погледа ко нам је премијер и предсјеник, све је могуће. Немам ништа против полиције, и они раде за биједну плату, али брате мили ако хоћеш да будеш полицајац не можеш изгледати као дебели пекар или месар. п.с. треба вратити институт крвне освете, ако мисле да сиротиња преживи, пошто ови што су се почели богатити 92-ге газе по људима као да је ГТА игрица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

24.05.2014 07:32

Полицајац се угледао на свог ранијег шефа = тако су радили-газили и некажњено пролазили министри полиције под заштитом тужилаца газећи по БЛ-аутопуту... Багра црвена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој баћко...

24.05.2014 07:32

...ти опсједнут бајом, а жена се бори за живот...у све петљате политику...није за нас држава...стока смо ми!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

24.05.2014 07:40

Када може Чађо ваљда могу и ја... Мало сам потресен па ће ме амбасадор Шкрба смјестити на WМА као НН-лице... Тужилаштво нека оптужи опет неког трећег... Све је већ уходано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гага

24.05.2014 07:55

Ухвацен је поцинилац И није битно да ли је полицајац Закон је за све исти То це му само бити отезавајуца околност. Поготово сто се удаљио са лица мјеста и био под утицајем алкохола

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

24.05.2014 08:36

Онај мали Цадјо је убио децка на семафору просао је кроз црвено, а дана није био у затвору. На залост ситуација је у дрзави таква тј. НИКАКВА и све док ови црвени дјаволи буду на власти бице овако па цак и горе. Нема дрзаве нема закона .

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

24.05.2014 08:36

Свако нормалан би оставио коментар на овај текст у виду саосјећања а ви само о политици. Дали је то у питању нека болест?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малиса

24.05.2014 09:10

Ако је Бајин пулен или муријас мозе мирно да спава и да настави да гази народ на улицама.За Баине нема казне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

24.05.2014 09:39

Светолику Попадићу-Брчко Све што си написао не одговара твом племенитом имену. Не могу да вјерујем да постоји особа која овако размишља. На шта ли ти личиш да ми је видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ

24.05.2014 10:17

ЗА СВЕТОЛИКА ПОПАДИЋА И МАЛИШУ- ПОСЈЕТИТЕ МАЛО ПСИХИЈАТРА ДОК ВАМ НЕ БУДЕ КАСНО, АЛ МИСЛИМ ДА СТЕ ЗАКАСНИЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

24.05.2014 11:04

Ма треба га објесити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

24.05.2014 12:19

ИДИОТЕ, одмах се ,ако већ ниси, учлани у СНСД , иначе ти не гине робија таман да си имао срчани удар умјесто алкохола

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

24.05.2014 13:16

Ова трагедија оставља људе нијеме! Треба га ухватити и одмах објесити на сред Требиња! Инаце како по Херцеогивини возе полицајци и попови па ви људи то нисте видјели ни на каубојским филмовима! Они возе ауто као да јасу коња, да могу пропели би се на задње тоцкове! Тај циганин из Србије Атанасије Јефтиц је лудовао улицама са цовјеком који нити види нити цује а инвалид је и у руку. Знаци 100% инвалид вози ауто и то по тротоару, пролазе преко црвеног, заобилазе колону...упадају људима у двориста и сл.Сто пута сам хватао дјецу из насеља Хрупјела јер видим да ти лудаци из Тврдоса иду са својим дзиповима а дјеца трце за лоптом па сма се бојао да их лудаци не ударе. Онда тај лудак и хомосексуалац Максим Васиљевиц који је нападао физицки девојке,пљувао их и понизавао ,он је сад у Америци али он је имао Ауди А4, па је залепио фолију на стакла и тај лудак је ауто возио искљуциво по тротоару....знаци ти идес тротоаром а он налети на људе а људи прескацу ограде...то је исто радио Саво Мириц а о лудаку Бискупу Дурицу нецу ни да тросим рјеци јер је мало простора да о његовим перверзијама и лудацкој возњи да говорим.Јавите да ли тог лудака Дурица дефинитивно терају у УСА или треба сви да одемо до те патријарсије и пицке им хомосексуалне и педофилске разврнемо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговка

24.05.2014 13:48

У овоме и јесу наси јади сто за све кривимо неког другог! Зена се бори за зивот, ни крива ни дузна у 25! Какве везе има политика са овим, дајте људи оставите се политике и нека свако пробуди сопствену савјест!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација БиХ;Мостар

24.05.2014 14:24

Трагедија, најважније је да се жена успјешно опорави. Изгледа да људи више нису нигдје сигурни?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тб

24.05.2014 19:39

херцеговац,како те није срамота а видим да се ни Бога не бојиш када овако коментаришеш уствари измишљаш на наше Владике,поготово на преосвећеног старца Владику Атанисија.ИСКРЕНО МИ ЈЕ ЖАО ЈАДНУ ЖЕНУ И ЖЕЛИМ ЈОЈ БРЗ ОПОРАВАК, ОСТАЛО ЈЕ НЕБИТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и ја сам ХЕРЦЕГОВАЦ

24.05.2014 19:48

херцеговац срами се своих ријечи које си написао и отиђи у цркву упали свијећу и богу се помоли јер незнаш шта причаш.ДА ДРАГИ БОГ СПАСИ ОВИ МЛАДУ ЖЕНУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

још неко

24.05.2014 20:13

Па људи бојители се Светог Василија Острошког и Тврдошког па овако блатите трон и људе који сједе гдје је и он сједао боље да се сви за Милицу Светитељу од срца помолимо да је сачува своме дјетету а не да се бавимо глупостима-

ОДГОВОРИТЕ
Name

обични грађанин

24.05.2014 20:43

Повређеним желим брз опоравак,поштујем и уважавам поштене припаднике полиције,али морам рећи да сви у граду знају именом за неморалан рад појединаца,вероватно то знају и њихове старешине,али их тек санкционишу после тешког прекршаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

24.05.2014 23:50

Цуј и они су Херцеговци! Па ста ако сте Херцеговци одакле ја знам цији сте а видим да сте ницији цим тако масно знате лагати! Максим Васиљевиц возио А4 а истина је да је возио тамни А3 са затамњеним стаклима јер је залијепио фолију.То је једина моја греска и била је ненамјерна. Атанасије Јефтиц једино сто говори кад га возе то је : "Брзе и гас". Такодје казе да он неце да одговара ни једном закону и Суду јер само за њега вази Бозији закон. То ме подсјетило на оног ходзу сто је исто тако говорио, није постовао правила па покосио пјесаке! Да власт у овој дрзави постоји давно ви би били по затворима.Сто се тице тог сплеткароса Атанасија па могу и Срби са Косова или Јефрем из БЛ да прицају о њему и Амфилохију као и о многима из те папистицке клике. Он је до јуце пљувао по Русији,расцинио Артемија који је русофил(кога сад стите Руси и Грци),слузио се лазима и говорио како су Руси под утицајем Ватикана и да треба ици у ЕУ, а сад кад је њима запријетило хапсење сад су се сви окренули Русији и Путину као и њихов заститник у лоповлуку Додик !Немој да ја поименице наводим колико је ко од ових попова-паписта дузан пара као и њихове породице, колико су пара од ВРС и српског народа украли само од помоци за вријеме рата па су и цетници исли да их убију, колико су од Грка украли а видим сад краду и од Руса.Нема с'вама прице јер нисте нормални,за вас треба само Тузиоц! Ви сте ту да злоупотребљавате Цркву да би носили паре Додику који је ову дрзаву унистио!Херцеговина је пропала захваљујуци Додику и његовим наказама од попова и ових полицајаца сто неко реце од 150кг који возе пјани,бахате се и не раде свој посао за који их народ плаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

полицајац

25.05.2014 10:15

Знам да нисмо сви исти, има свега и свачега, али ово је превише. Другим ријечима брука за МУП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сандра

25.05.2014 13:46

Нису сви полицајци исти. Они који су поштени надрапају због оваквих а овај који је пијан прегазио младу мајку је слика и прилика насе данашње полиције срамота за све нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

25.05.2014 19:54

Неко нема морални проблем да пита какве везе има ова несреца са политиком, са стањем у Херцеговини и уопсте са стањем у дрзави?Није ово Колумбија иако од нас то праве. Овај полицајац сигурно се није први пут напио, сигурно сви знају да је пијандура и ста се цекало до сада? Не знам циме се баве ти полицајци и ко их запосљава али оцигледно да се не баве оним сто им је посао јер да је тако нити би се ово десавало нити у Херцеговини нити у Српској! Јасно је да полиција стити криминал у Српској и да су и сами у том криминалу. Од РС су направили Колумбију,о тим поповима по Херцеговини нецу да тросим рјеци кад сви знају у ста су упетљани и да се све ове године баве отимацином тудје имовине. Свако зло је напало РС.Насе је да оцистимо насу земљу, а не да пропаднемо због криминала. Дрзава без закона не постоји упамтите то!Ми не смијемо дозволити да будемо Колумбија и да нам дјеца одрастају у таквој средини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

26.05.2014 10:37

Стравицно

ОДГОВОРИТЕ