Сарајеву Куп БиХ

Фудбалери Сарајева освојили су пети пут, Куп Босне и Херцеговине.

Фудбал 23.05.2014 | 19:27
Сарајеву Куп БиХ

Бордо тим је први пут након 23. маја 2007. године освојио трофеј (тачно након седам година), пети трофеј у Купу БиХ, након што су претходно трофеје у овом такмичењу освајали у сезонама 1996/97, 1997/98, 2001/02, 2004/05.

У посљедњем сусрету сезоне Сарајево је на Кошеву угостило Челик и сачувало 2:0, предност из прве утакмице финала Купа која је одиграна у Зеници. Реванш је требао да се игра прошле суботе, али је због катастрофе коју је доживјела БиХ усљед поплава, одигран тек данас.

Сарајево је мирно сачувало стечену предност из прве утакмице. Бордо тим је и данас био бољи од Зеничана. На почетку Пузигаћа пријети, али Хиновић лако хвата лопту.

У петој минути велика шанса за Сарајево. Велкоски је био сам пред голом Челика, но предуго је чекао, покушао је на крају асистирати, али гостујућа одбрана је избацила лопту. Билбија је у 18. минути сјајно пуцао, Хиновић брани. Узвраћа Челик у 19. минути, но Бандовић је одбранио.

У 30. минути Барић упошљава Пурића, а овај не успијева затрести мрежу свог бившег клуба из тешке позиције. До краја првог дијела није било промјене резултата. У наставку су домаћи све ријешили са два гола, а на крају су виђена чак четири гола.

Сарајево је контролисало утакмицу, бордо момци су држали лопту у свом посједу, а у посљедњих пола сата се тресла мрежа Зеничана, али и домаћа. У 67. минути Цимирот је прошао по страни, упослио Велкоског, овај из другог покушаја матира Хиновића.

Три минуте касније, Пурић је убацио с десне стране, Пузигаћа натрчао и повисио на 2:0. У 82. минути гости из Зенице постижу утјешни гол. Мешановић је искористио погрешку Дуповца и матирао Бандовића. Одмах у сљедећем нападу Сарајево постиже трећи гол. Тодоровић је искористио грешку Човића, додао до Билбије, а овај поставио коначних 3:1.

Коментари / 0

Оставите коментар