Жреб РГ за даме

Ана Ивановић – Каролин Гарсија, Јелена Јанковић – Шарон Фишман, Бојана Јовановски – Камила Ђорђи и Јована Јакшић – Данијела Хантухова.

Тенис 23.05.2014 | 17:46
Жреб РГ за даме

То су парови првог кола Ролан Гароса у којима наступају српске играчице.

Ана је добила веома тежак посао за прву рунду, 20-годишња Францускиња Каролин Гарсија тренутно је 46. на свету, у прошлости је знала да намучи фаворите на Грен слем турнирима, а недавно је у Мадриду из квалификација стигла до четвртфинала. Освојила је и турнир у Боготи, такође на шљаци, а још је играла полуфинале у Акапулку. Биће то њихов први међусобни окршај.

У другом колу Ивановићеву би чекала боља из меча Свитолина – Мартић, треће коло могло би да донесе окршај са Луције Шафаровом, а у осмина финала пројектоване ривалке су Квитова или Кузњецова.

Шарон Фишман није тенисерка од које би Јелена требало да стрепи – Канађанка има 23 године, тренутно је 77. на свету и углавном игра челенџере. Ипак, недавно је освојила баш један челенџер са наградним фондом од 100.000 долара. Висока је 163 цм и шљака јој је најдража подлога. Већ су играле једном, Јелена је прошле године славила у Торонту са 6:4, 7:6.

Уколико прође даље, Јанковићеву би у другом колу чекала Куруми Нара или Ана Татишвили, у трећем колу чека је Сорана Кирстеа, а у осмини финала Сара Ерани или Кирстен Флипкенс.

Јована Јакшић први пут је у главном жребу неког од Грен слем турнира, али није имала среће јер ће се састати са Данијелом Хантуховом. Била је пета тенисерка света, али пре 11 година, а шљака јој традиционално не лежи – ове године је у Маракешу стигла до полуфинала, а у Мадриду и Риму губила је прве мечеве. Тренутно је 32. на свету и сада ће се први пут састати са Јованом.

И Бојану Јовановски није помиловао жреб, на старту ће играти са Камилом Ђорђи из Италије. Камила је 51. на свету, недавно је победила Цибулкову у Риму, а у Катовицама је изгубила у финалу од Корне. Бојана и Ђорђи до сада се нису састале.

Коментари / 0

Оставите коментар