У општини Шамац владају ред и дисциплина

Начелник општине Шамац Саво Минић демантовао је спекулације да је у овој општини уведен полицијски час, истичући да је "веома ружно да неко користи несрећу људи да измишља глупости".

Република Српска 23.05.2014 | 16:28
У општини Шамац владају ред и дисциплина

"У Шамцу је ред и дисциплина, можда и боља од прије поплава, јер су људи свјесни ситуације. Нема полицијског часа, него је ограничено кретање људи ноћу на води. Потврда се издаје за улазак у Шамац, али се не условљава било чим, него само ради евиденције људи и заштите имовине", рекао је Минић.

Он је навео да се хуманитарна помоћ која стиже у Шамац допрема у Црквину на бензинску пумпу, одакле се дистрибуира у складишта и издаје на основу требовања Кризног штаба и представника савјета мјесних заједница за дневне потребе грађана.

Према његовим ријечима, данас је од Робних резерви и Владе Републике Српске затражено да се Шамцу достави више лопата, чизама, дезинфекционих средстава, маски, рукавица.

Минић је додао да су данас почели интензивнији радови на избацивању воде, да се вода у појединим дијеловима повукла, као и да су на чишћењу ангажоване екипе волонтореа са становништвом, 50 трактора и око 200 студената.

"Са тимом из Пољске, који врши испумпавање воде, и са пумпама из Добоја ради се на избацивању воде из града", рекао је Минић.

Он је истакао да се ради и на оспособљавању нисконапонске мреже, те да се чак за вечерас очекују укључења појединих корисника у дијеловима у којима се вода повукла.

Минић је данас обишао угрожено становништво и напоменуо да су у сваком селу обезбијеђена складишта, а да ће се сутра радити на успостављању централног складишта.

Он је истакао да су сви становници, који су у поплавама остали заробљени у својим домовима, редовно снабдјевани храном и водом.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јадранка Цоралиц

23.05.2014 18:47

То су добре вести поготово за нас који имамо куце у Самцу. само би молила да обавеставате куда се мозе из Србије преци за Самац. Јел мозе преко Павловица моста? Да ли је дозвољено пренети своје пумпе и агрегат преко царине? Да ли постоје неке процедуре, везано за то на граници? Хвала.

ОДГОВОРИТЕ