Јенкији без Донована

Селектор Сједињених Држава Јирген Клинсман објавио је коначан списак играча за Светско првенство у Бразилу, а на њему нема Лендона Донована.

Фудбал 23.05.2014 | 15:30
Јенкији без Донована

Донован је био најбољи играч САД на претходном Светском првенству у Јужној Африци, али од тада није пружао игре које се од њега очекују.

Клинсман је раније рекао да ће Донован морати да се избори за место у тиму, као и да играње у МЛС лиги није исто као у неком европском клубу. Амерички фудбалер тренутно брани боје Лос Анђелес Галаксија, а у последњих пет година два пута је био на позајмици у Евертону, а једном у Бајерну на неколико месеци.

Донован тако неће имати прилику да игра на четвртом Светском првенству у каријери, пошто је претходно носио дрес САД у Јужној Кореји и Јапану, Немачкој и Јужној Африци.

Поред Донована, Клинсман је са првобитног списка отписао и Бреда Еванса, Мориса Едуа, Мајка Паркхарста, Кларенса Гудсона, Џоа Корону и Теренса Бојда.

Немачки стручњак је, иначе, подмадио састав Американаца, али у тиму има неколико искусних играча, које предводе Џермејн Џонс, Демаркус Бизли и голман Тим Хауард.

На Светском првенству у Бразилу, које се игра од 12. јуна до 13. јула, репрезентација САД играће у Г групи са селекцијама Немачке, Португалије и Гане.

Списак САД за Светско првенство:
Голмани: Бред Гузан (Астон Вила), Тим Хауард (Евертон), Ник Римандо (Солт Лејк).
Одбрана: Демаркус Бизли (Пуебла), Мет Беслер (Канзас Сити), Џон Брукс (Херта Берлин), Џоф Камерон (Стоук), Тими Чендлер (Нирнберг), Омар Гонзалес (ЛА Галакси), Фабијан Џонсон (Хофенхајм), Диандре Једлин (Сијетл).
Средина терена: Кајл Бекерман (Солт Лејк), Алехандро Бедоја (Нант), Мајкл Брадли (Торонто), Бред Дејвис (Хјустон), Микс Дискеруд (Розенборг), Џулијан Грин (Бајерн Минхен), Џермејн Џонс (Бешикташ), Грејем Зуси (Канзас Сити).
Нападачи: Џози Алтидор (Сандерленд), Клинт Демпси (Сијетл), Арон Јохансон (АЗ Алкмар), Крис Вондоловски (Сан Хозе).

Коментари / 0

Оставите коментар