Вода и даље у БН ТВ: Отежан рад

Када је 16. маја водена стихија кренула да надолази, талас је запљуснуо и улицу Лазе Костића, и зграду БН ТВ.

Република Српска 23.05.2014 | 11:33
Вода и даље у БН ТВ: Отежан рад

На информацију да је вода у непосредној близини наше зграде, на неколико стотина метара, у први мах, сви запослени су више него благо реаговали, не напуштајући зграду, знајући да је пажња јавног мњења и повјерење милионског аудиторијума, која је све вријеме усмјерена ка нама - изнад свега.

Суочени са ризиком од струјног удара, у тренутку када је вода почела да улази у подрумске просторије, емитовали смо наш први дневник. Екипа од око 30-ак запослених и у том моменту предано је радила на припреми информативног програма. Након што се бујица сувише приближила електро- инсталацијама, руководство телевизије прекинуло је програм.

Након паузе од само сат времена, надљудском упорношћу, ипак, програм је покренут и настављено уживо емитовање дневника. Такође, све то вријеме, вода је свом силином надирала у подрумске просторије БН ТВ гдје је, осим комплетне сценографије за емисије информативног и забавног карактера, смјештена и сва електро-инсталација, као и клима-комора вриједна милион марака.

Радећи у таквим условима, који су, руку на срце били више него тешки, имајући у виду да вода угрожава
комплетну зграду БН ТВ од око 4700 м2, припремљена је и наша централна информативна емисија - Дневник 2. У тренутку када се заиста није могло даље, били смо принуђени да прекинемо емитовање централног дневника.

Вода је све више надирала ка самом улазу у зграду и у једном тренутку дословно опколила са свих страна. Програм је коначно прекинут. Струја искључена.

Зграда БН ТВ као енклава више часова била је одсјечена од свијета.

Плашећи се могуће катастрофе, све вријеме трајала је страшна борба. С једне стране са воденом стихијом против које се не може, а с друге је квар на електро-постројењу и тотални информативни мрак.

Од 20:13 минута, тог петка, до подневних часова наредног дана, није емитован програм БН ТВ, што
је, послије 16-годишњег рада наше медијске куће - незапамћен случај.

Иако вец седам дана вода не напушта зграду РТВ БН, ми уз помоћ агрегата емитујемо програм непрекидно.

Подсјећамо, вода дубине један метар и даље је у енергетским и климатским постројењима БН ТВ и све док вода не изађе сасвим, права тежина штете није до краја позната. У овом тренутку евидентно је да ће она бити најмање измедју 300.000 и 500.000 КМ, у зависности од тога колико ће електроника успјети да профункционише.

Оно што је најгоре, јесте то што ће санација трајати мјесецима и што ће умногоме отежати потпуни рад телевизије.

Многи не знају да ми све ово вријеме радимо надљудским напорима, због чега молимо гледаоце унапријед, да нам опросте све еветуалне техничке и друге грешке.


БН ТВ

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

ОКСИГЕН

22.05.2014 16:36

Крајње је време било да проговорите неку реч и о себи...у којим ненормалним условима радите. Преузели сте на себе огроман терет који је наметнут од исте оне јавности која вам већ годинама верује и држи вас у врху гледаности.... С друге стране, имате људску потребу да спашавате технику и уређаје у условима када су вероватно и неки од вас код својих кућа жртве поплава... Али, не заборавите - та иста јавност која вам годинама верује- верује и сада у вас: пребродићете све и из свега изаћи јачи и гледанији...ми смо уз вас, Бог је уз вас и вашу племениту мисију. Ниски ударци инструисани из режимских извора попут данашњег памфлета у једном бањалучком порталу ће вас још више ојачати у очима гледалаца. Знате о чему је реч и знате одакле је наручено: Баја вам не може опростити успех. Потукли сте га до колена, иако вам је вода до врата...

ОДГОВОРИТЕ
Name

неле

22.05.2014 17:04

Милокраду и да поплави РТРС и унисти сву опрему-боли га брига он би из будзета купио све ново. Јесте то лијепо-дрзавно а његово. Него опорављајте се људи и објављујте истините информације, ови лудјаци нису нормални-сваку ноц у 19,30 на РТРС могу се гледати само вијести које главни баја одобри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

22.05.2014 17:23

БН ТВ је наса народна и једина телевизија са које мозес цути несто а да знас да иза тога не стоји Милорад Додик.Ово је једина нада овог напаценог народа који је свјестан резима који само није успио купити БН ТВ. Само мапријед и недај те се. Воле вас градјани Градиске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пантара

22.05.2014 17:28

Сад ћете још почети причати да вам је из Бањалуке послата вода да вас потопи, да ваши недужни лелемудани не могу мирно кафицу пити по бијељинским кафићима. Погледајте мало око себе, а коментатори су прави локалци и згубидани и боље им је да ускоче у чизме и на посао, ане да зајебавају јадан народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

22.05.2014 17:50

Ја вам опраштам сваку грешку јер је мени јасно у каквим условима радите.Поготово велики поздрав Радију БНа јер данима је једини доносио информације и нама у иностранству.Не може вама Баја ништа,ви сте професионалци.а он је једна комадина сировог м...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.05.2014 17:55

Свака част. Јуначки сте сте борили да нас обавјестите о свим догађајима. Гледао сам вас цјело вијеме. Хвала на пожртвовансти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

илија

22.05.2014 17:56

Воле вас ваши гледаоци из брода недајте се издржите брзо ће октобар потопићемо лопова милокрада до гуше

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОФА

22.05.2014 18:02

БН ТВ је исто сто ЦЕ ГЕВАРА за КУБУ недајте се

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

22.05.2014 18:53

Да није било радија БН кад је ТВ престала да ради много би било више проблема !Том ћовјеку треба дати неко признање чим прије јер он је главни БАЈА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

22.05.2014 19:16

БНтв Је била и бице ма коме се допадало то или не једина ТВ која у Републици Српској постује све Србе,Муслимане,Хрвате, И друге. Те која једина говори ИСКРЕНО И ПРАВИЦНО. Поплаве нису ниста њима кроз ста сваста они пролазе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

22.05.2014 21:05

Пазите људи,погледајте,све висе снсд-оваца цита БН портал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

22.05.2014 21:14

издрзите јос мало.до побједе,нака сте зиви и здрави,отице и вода и сви проблеми,ви само наставите.немогу да вам помогнем другације али уз вас сам.свака вам цаст.ви сте бастион за отварање оцију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аца

22.05.2014 23:14

Знам ја да ви то мозете. НАПРЕД БНТВ, једини сте увек били уз народ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја Елиминатор

23.05.2014 00:41

БН, јаци сте од поплаве и од Баје заједно са кумовим. ајмо само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнезево

23.05.2014 00:45

Срби народ који нестаје. И нестајацемо док се неујединимо а поред насих политицара моземо само поцркати јер су сви иста говна. Само оце паре и то је јасно и сколском дјетету па ни помоц не мозе отици да се несумња да це покрасти ово је постало сулудо док они краду ми сутимо и гледамо докле висе сад и гладујемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

23.05.2014 00:45

РЕ ХЕРЦЕГОВАЦ боље им је да почну лајковати јер неће још дуго

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миссо

23.05.2014 01:04

Најбољи сте .... Останните то сто јесте .... Досљедни себе ..... Мрзе вас ал то је знак да сте бољи од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

23.05.2014 08:49

Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине, могу само да нас мрзе, ови што нас не воле.. Издржи БН, јачи сте од НАТО!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

романија

23.05.2014 09:03

Свака част људи за све што чините. Видим ови из СНСД-а читају поруке па се питам зар смију читати. Источни дио (мрзим подјеле на исток и запад) гледам БН и вјерујем у вас. Опоравиће се Семберија и од поплава и од СНСД-а, јер од ове двије невоље не знам која је гора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

23.05.2014 10:23

Мициц отисао у дефицит опстина нема паре па хоце од донације за поплаве да гура изборну кампању тако цујем из БН управе а,на сву срецу Доди неда отворити рацуне на опстине алал му вјера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

23.05.2014 11:10

Искрено жалим због невоље у којој сте се нашли. Жеља ми је да што прије превазиђете све тешкоће и нормализујете емитовање програма. Вјеран сам ваш гледалац од јутарњег програма па надаље када ми то слободно вријеме дозволи. Једино што бих вас молио да у овом тешком тренутку покушате смирити тензије и порадите на стварању јединства и уважавања. Срдачан поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

23.05.2014 11:39

мила НИЈЕ МИЋА УПАО У ДЕФИЦИТ ВЕЋ ГА ЈЕ ПОЛИТИКА СНСД УВЕЛА КАО И СВЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ГДЈЕ ОНИ НИСУ НА ВЛАСТИ.НАРОД ТО ВИДИ И ТОТАЛНО ЋЕ ИХ ПОРАЗИТИ НА ИЗБОРИМА.УБЈЕЂЕЊА САМ СУПРОТНО ТВОГА И ЧИЊЕНИЦЕ ДОКАЗУЈУ ДА У РЕОУБЛИЧКОЈ КАСИ НЕМА НИ ДИНАРА.НЕМАМО НИШТА У РЕЗЕРВАМА ШТО БИ СВАКА ИОЛЕ ДОМАЋИНСКА ВЛАСТ ТРЕБАЛА ГОДИНАМА ДА СКУПЉА И У ОВАКИМ СИТУАЦИЈАМА РЕАГУЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЧЕР

24.05.2014 09:01

Држите се! Потребни сте народу Републике Српске. Сви знамо да једино ви дајете праве и тачне информације о овом напаћеном народу, што ''Главни Баја'' на РТРС-у никад не би објавио. Хвала вам за све ове године. Вјерујемо да ћете послије овога бити још јачи и гледанији.

ОДГОВОРИТЕ