Мићић: Стотине грађана утврђују савски насип

Ријека Сава код Бијељине повлачи се за око један центиметар на сат и силина воде још притиска импровизовани насип на Дашници, рекао је данас командант градског Штаба за ванредне ситуације Мићо Мићић.

Република Српска 22.05.2014 | 15:17
Мићић: Стотине грађана утврђују савски насип

Према његовим ријечима, дужином од 150 метара вода се провлачи испод насипа од врећа са пијеском и данас је на утврђивању овог бедема ангажовано око 450 људи, међу којима су радници Рудника и Термоелектране из Угљевика, припадници полиције, граничне полиције, војске и мјештани.

Мићић каже да ће борба за очување овог насипа на Дашници трајати све док водостај Саве не буде спуштен за још један метар. Он је најавио да ће данас бити настављено и прокопавање канала на Дрини, што би требало да омогући брже отицање воде са поплављеног подручја уз Саву.

Мићић је новинарима рекао да у Бијељину непрестано пристиже хуманитарна помоћ и поручио да су граду најпотребнији храна, душеци и ћебад, пумпе за избацивање воде из кућа и сушилице за поплављене објекте.

Повратак кућама из поплаве евакуисаног народа се наставља, за људе који још немају услова за повратак биће обезбијеђен смјештај на неколико локација у граду и околини како би се школске зграде, у којима сада бораве, дезинфиковале и оспособиле за наставак наставе у понедјељак, 26. маја.

У урбаном дијелу града проблем представљају четири велика "џепа" из којих се вода не повлачи, а у току је чишћење терена на мјестима са којих се вода повукла.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Сркелиx

22.05.2014 14:36

Е сада це да поцну да уцјењују људе,ко не гласа за Бају нема помоци.Ње свакако неце бити,али це да обецају и боље куце него сто су биле,ма и златне касике ако треба.Ако не показемо зубе и каземо не и то сто пре нема од нас ниста!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

22.05.2014 16:13

У овим тешким временима човјек види ко је ко. У невољи се препознају јунаци а сигурно се може рећи да су МИЋО МИЋИЋ грдоначелни Бјелиње као и ОБРЕН ПЕТРОВИЋ градоначелник Добоја прави хероји. Нека се запитају ови из хеликоптера ко си шта су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петруци

22.05.2014 17:12

Све похвале Мицицу за борбу са водо и са овима са власти који покусавају да пбију његов доприносу спасавању људи и цитаве семберије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

22.05.2014 17:38

Све похвале Мићи Мићићу.Човјек је себе заложио цијелог да се спаси шта се спасти може.Ко не види размере ове катастрофе не може ни процијенити учинак. Многи критикују расподјелу помоћи а не виде разлику колико дође помоћи а колико има унесрећени који чекају помоћ.Немогуће је одмах свима дати све што им треба.Не заборавите да систем државе овдје не функционише јер је Додик ово једва чекао,да покаже како општине СДСа не могу ништа.А Републике Српске нигдје осим на папиру.Додик и његова булумента лопова само мисле како сад омастити бркове од помоћи која стиже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

22.05.2014 18:05

чуј 450 људи и то радници, полиција , војска, а гдје је толики народ бијељине. имате сигурно 30 хиљада способних људи, гдје су, шетају се и сједе по кафићима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

22.05.2014 18:18

Имао сам прилику друзити се са Мицицем приватно и могу реци да је један велики господин и цовјек.каквих назалост ,мало има код нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ

22.05.2014 19:01

СВАКА ЧАСТ МИЋИЋУ, АЛ СРАМОТА ДА ИМА 450 ЉУДУИ НА НАСИПУ, КАД ИХ У СЕМБЕРИЈИ ИМА НАЈМАЊЕ 30 000 РАДНО СПОСОБНИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војковићи

22.05.2014 21:20

Гос. Мичић је господин човјек европске оријентације и мислим да че у будучности изградити добре односе са Вучићем и олакшати живот становницима Семберије .Подршка и сретно .

ОДГОВОРИТЕ