Милион људи у БиХ расељено због поплава

Поплаве и друге непогоде погодиле су 60 општина у БиХ, рекао је предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда.

Босна и Херцеговина 22.05.2014 | 15:17
Милион људи у БиХ расељено због поплава

Близу 950.000 људи у БиХ морало је  да напусти своје куће због поплава, док је готово 1,5 милиона људи погођено овом елементарном непогодом, изјавио је предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда.

Он је истакао да су поплаве и друге непогоде погодиле 60 општина у БиХ, те да према првим процјенама ресорних министарстава у Савјет министара, које су прибављене са терена, има великих оштећења на путним комуникацијама и жељезничкој инфраструктури, који су уз домаћинства највише страдали.

"На сјеверу БиХ ситуација је и данас веома тешка и критична. У Посавини је нестало питке воде и радимо на превазилажењу тог проблема. Појавиле су се могућности зараза, као што је примјер у касарни Оружаних снага БиХ у Дубравама код Тузле, гдје се због појаве шуге морало приступити карантинском раздвајању оних који се тренутно у тој касарни налазе", казао је Беванда.

Навео је како су се у Посавини и Семберији појавили проблеми са најездом комараца због чега је БиХ од Брисела затражила дозволу да се изврши запрашивање. С обзиром на то да је најездом комараца погођена комплетна долина Саве, прибављена је и сагласност Хрватске за запрашивање.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

милорад

22.05.2014 10:18

У овој канализацији од дрзаве, Беванди би пуно паметније било да пуно мање прица. Док цуте, некако их је подносљиво трпити. Свака реценица коју изговоре је потпуно сувисна и од ове булументе,која се изивљава над овим јадним људима вец десет година,немогуце је цути било ста паметно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

22.05.2014 14:23

Е види му погледа,ко фол забринут.Мисли он на вилу у Хрватској,као да би он најрадије запјево ону "Тамо у даљини,поглед ми се губи"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доле влада

22.05.2014 14:33

Таман да сви изадјемо и ову багру срусимо,или покусавамо да трпимо колико могу да нас понизавају.Нико нам помоци неце док не узмемо ствар у своје руке!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за вјеку

22.05.2014 16:15

Немамо ни 4 милиона зивуцих а преко милион расељених и немамо ванредног стања. Ако цекате ванземаљце нацекацете се јер их ево вец годинама цека Рајко Васиц и јос их нема да ударе

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

22.05.2014 17:42

Овај није нормалан.У комплетном Маглају,Добоју,Шамцу,Орашју и Бјељини нема 300 000 људи а није ни трећина тих градова исељена.

ОДГОВОРИТЕ