Мићић: Срамна одлука Владе

Српска демократска странка затражила је данас од Владе Републике Српске да укине јединствени рачун за помоћ поплавама угроженим подручјима и становништву Републике Српске и да се новац за помоћ уплаћује директно на рачуне локалних заједница.

Република Српска 20.05.2014 | 18:21
Мићић: Срамна одлука Владе

Руководство СДС-а је на ванредној конференцији за новинаре у Бијељини изразило сумње у могуће злоупотребе новца и оцијенило да ова одлука "представља централизацију власти коју у Српској предводи Савез независних социјалдемократа.

“Имамо разлога за протесте и да кажемо јавности да СНСД покушава ову природну непогоду и катастрофу народа у Републици Српској искористити у политичке сврхе”, рекао је потпредсједник СДС-а Мићо Мићић.

Мићић каже да одлука Владе да сва средства уплаћена као помоћ општини иду на један јединствен рачун само говори колико владајућа странка воли власт и колико је централизује.

Такође, Мићић је некоректним оцијенио и то што предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић приликом боравка у Бијељини није посјетила Штаб Цивилне заштите.

“На то да је предсједник Владе посјетила само село из кога је њен савјетник и ни једно друго угрожено село, послије ове срамне одлукеда све узимају себи од народа у Семберији и у другим општинама и да
они тиме управљају - ја немам ријечи”, нагласио је Мићић.

Он је назвао некоректном и одлуку Владе о суспензији Обрена Петровића и градског Штаба за ванредне ситуације, захтијевајући да она буде повучена. 

Потпредсједник СДС-а из Прњавора Синиша Гатарић рекао је на конференцији за новинаре да је тај штаб у Добоју већ урадио половину потребног посла у несрећи која је задесила град и да нико боље од људи из
Добоја не познаје ситуацију и потребе локалне заједнице и њеног становништва. 

“Парадоксално је и трагикомично да премијер Владе, због неспособности смјењује комплетан Штаб на челу са Петровићем у Добоју. А сами знамо да је та Влада апсолутно била неспособна и да је закаснила са проглашавањем ванредне ситуације у Српској”, истакао је Гатарић.

Члан Главног одбора СДС-а из Источног Сарајева Дарко Бабаљ рекао је да ове одлуке Владе не уједињује Републику Српску у ситуацији када је јединство најпотребније.

“Порука коју су они послали нас не уједињује, а данас нам је јединство најпотребније”, рекао је Бабаљ.

Он је упозорио Владу Републике Српске да не ради овакве ствари и савјетовао да повуче донесену одлуку.

БН ТВ

 

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Обилиц

20.05.2014 16:39

Да ли цемо издрзати до октобра????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

20.05.2014 16:40

Ма покрасце лопови из СНСД-а паре.Ево ја сад први не дам марке.Не дам ниста њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ

20.05.2014 16:44

РАЗМИШЉАМ О ПОТЕЗУ ВЛАДЕ И МИСЛИМ ДА БИ ШТО СДС ТРАЖИ ДА ВЛАДА УКИНЕ ОВУ ОДЛУКУ, ПАМЕТНИЈЕ И РАЗУМНИЈЕ БИЛО ДА ТРАЖИ ДА УВИД У РАЧУН ИМАЈУ СВИ НАЧЕЛНИЦИ ОПШТИНА КОЈЕ СУ УГРОЖЕНЕ И ДА ПО ОКОНЧАЊУ САГЛЕДАВАЊА СТАЊА ШТЕТА, ОНИ РАСПОРЕДЕ НОВАЦ ОНАКО КАКО ЈЕ НАЈПОШТЕНИЈЕ. ОВАКО СЕ МОЖЕ ДЕСИТИ ДА НЕКЕ ОПШТИНЕ НЕ ДОБИЈУ НИШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

породица Гајиц БН

20.05.2014 16:45

Позивам све људе у свијету да не саљу паре и не уплацују их на рацун владе. Додјите у своје опстине и подјелите људима. Лопови це покрасти паре. Треба им за изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

политика

20.05.2014 16:49

Мора Додик да контролише јединствени рачун, треба финанцирати изборе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Варда

20.05.2014 16:53

Једно је сигурно Баја се вец уградио у донације. Опљацкао је и распродао све па це сад искористити тудју муку. Доказао је за све ове године да би за паре потопио и Српску и Србију.Ово му је досло ко кец на десет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

20.05.2014 17:24

Зао ми је сто цу ово реци, да никада нецу уплатити на рацун владе никакву новцану помоц, вец на рацун локалних заједница и Опстина, посто немам повјерење у ову деспотску, бахату и растросну власт. Позивам све људе у свијету да не саљу паре и не уплацују их на рацун владе Републике Српске, стога, додјите у своје Опстине и подјелите људима. Нисам нигдје цуо да главни баја било ста уплатио и одвојио од своје ограмне, отете и опљацкане имовине, па би сада био ред да врати отето, како би угрозени градјани колико толико оформили домацинство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

немам ријеци

20.05.2014 17:28

Па јел могуце да и у оваквој ситувацији влада користи прилику да поправе сопствене будзете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

20.05.2014 17:28

Има нас доста који би послали и висе од самих могуцности али познавајуци менталитет насих људи и малверзације по којима смо познати, не усудјујемо се јер немамо гаранција да це наса помоц стици до адреса оних којима је највисе потребна. Ја не зелим финансирати ниције аутомобиле нити возње и пресер.... авионима и хеликоптерима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

20.05.2014 17:38

Мицо,цар си! Из Бањалуке сам, али те подрзавам 100%. Не дај се,не дај Семберију. Цувај је од банде црвене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ

20.05.2014 17:45

ЉУДИ ИМАМ ПРИЈЕДЛОГ: НЕКА БУДЕ САМО ЈЕДАН РАЧУН, А ПОСЛИЈЕ ДА ТЕ ПАРЕ ПОДИЈЕЛЕ НАЧЕЛНИЦИ УГРОЖЕНИХ ОПШТИНА ПРЕМА ПОТРЕБАМА, И ДА ОНИ БУДУ ОДГОВОРНИ ЗА ПОДЈЕЛУ НОВАЦА И ДА КАСНИЈЕ НИКОГА НЕ КРИВЕ, А РАЧУНЕ НЕКА ПОЛОЖЕ НАРОДУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста Баре

20.05.2014 17:47

Срамотно од Владе и Додика.Хоће да покупе све па да онда уцијењују народ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

20.05.2014 17:51

СВЕ ЈЕ ЈАСНО. СРБИЈИ ЦИТАВ СВЈЕТ ПОМАЗЕ, САЉЕ ПОМОЦ, СПАСИОЦЕ. ХРАНУ, ХЕЛИКОПТЕРЕ, НОВАЦ, ПУМПЕ ИТД И ЈОС ЦЕ ВИСЕ А НАС СВИ ЗАОБИЛАЗЕ, ПА ЗБОГ КОГА ЗНА СЕ, ЈАСНО КО ДАН! СТИЗЕ ПОМОЦ И ВЛАДИ АЛИ И ДИРЕКТНО ОПСТИНАМА, ПА СВИ СУ ИСТИ НАРОД У ИСТОМ ПРОБЛАМУ. САМО ПРАТИТЕ СТА СЕ ТАМО ДЕСАВА КОЈА ПОМОЦ СОЛИДАРНОСТ, НАРОДА. НЕМА ЗЕМЉЕ КОЈА НЕ ПОМАЗЕ. А КОД НАС КРЕДИТ ДИЗУ, БОЗЕ ПОМОЗИ НАМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

20.05.2014 18:32

Предлазем да све паре иду на рацун Додика И Скрбица јер јадници имају по вилу у Монте Царлу а немају базена сто је срамота Српске.Немој да се брукамо идемо запети да људи направе базене и купе по јахтицу на којој це бити грб Српске па да нас цјели свјет види

ОДГОВОРИТЕ
Name

миланм

20.05.2014 18:37

Ово је толико провидно да им требају паре за њима важније циљеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

20.05.2014 18:47

Идеална ситуација да "црвена банда" искористи ово стање, да покупи новац којим це финансирати изборе! Народе мој, не саљите новац, јер свакако неце стици тамо гдје сте га намјенили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

20.05.2014 18:58

Будите паметнији од лопова па отворите и ви рацун у некој од банака у Федерацији као сто су вец нека мјеста из рс и урадили.Маса је дијаспораца са подруцја рс без обзира на нацију који би радо помогли али ако то иде у Лактасе нема сансе да ико уплати фенинга. овим потезом власт је опљацкала рс за стотине милиона јер раја неце да плаца мафију у БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Савич

20.05.2014 18:59

Влада има само једну намјеру а то је и да у овој ситуацији направи систем да мозе да краде и ову хуманитарну помоц од уста јадног народа,на тај начин што це да продаје ту храну и даје само њима подобнима ТО ЈЕ ЖАЛОСНО И ТРЕБА ТО СПРИЈЕЧИТИ !!! Такође ме и срамота мојих суграђана који сједе по граду Бјељини док људи са стране долазе и помазуу у одбрани града и овом приликом би поздравио Дарка Бабаља и њргову екипу са којим сам јуце читав дан пребацивао вреце а он је доказ да и код политицара има правих и савјесних људи СВАКА ТИ ЧАСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАДО

20.05.2014 19:10

ЈЕДНА ВЛАДА ЈЕДАН РАЦУН СВУГДЈЕ У ЕВРОПИ ПОГЛЕДАЈТЕ СРБИЈУ И ХРВАТСКУ НЕМА 15 РАЦУНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

добојлија

20.05.2014 19:12

дај мицо сто га онда грлис јуце прекјуце у бјељини ону супер премијерку сто испрља бјеле цизме

ОДГОВОРИТЕ
Name

рашо

20.05.2014 19:53

оставите се политике људи и ухватите се посла! Ако вам неко смета политицки казните га на изборима! Доста свађе, ионако нас је мало, дал снсд ил сдс, сви смо ми Срби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сеслија

20.05.2014 20:03

Никад није било горе власти него сто је ова.Који су ово лопови ,која је ово свита незналица,али опасних незналица.Народе мој Српски цувај се да не изгинес медјусобно ови ти то могу намјестити.Ови су спремни на све.Подијелили су младе на пола,изрузили и девастирали борце,опремају полицију стварају партијску дрзаву.Цувај се мој мили народе ове су ствари у историји видјене.Звати Србију у помоц сто прије морају нас ослободити ове посасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

20.05.2014 20:27

Треба да свака поплавом угрозена опстина има свој рацун,јер нацелници и градјани најбоље знају ста им је потребно,а не они који сједе и командују из удобних фотеља.Знајуци да је актуелна власт похлепна на паре,мислимо да це новац који је намјењен за помоц бити искористен у друге сврхе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈ

20.05.2014 20:51

ДОСТА МИ ЈЕ И СДС И СНСД.СВЕ САМА БАНДС ДОК НАРОД НЕМА СУВИХ ГАЦА ОНИ СЕ БРИНУ КО ЦЕ БИРИ НА ВЛАСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

20.05.2014 20:56

ПОКРАЛИ РОБНЕ РЕЗЕРВЕ, У НАЈВЕЦОЈ ТРАГЕДИЈИ ВОЗИКАЛИ СЕ ХЕЛИКОПТЕРОМ А САДА ДАЈ ИМ КЕС ДА ГА ОНИ РАСПОРЕДЈУЈУ. БАЈА, СКРБИЦ, СПИРИЦ, РАДМАНОВИЦ, КОВАЦЕВИЦ, ВАСИЦ, КОСАРАЦ, МАЈКИЦКА И ОСТАЛИ СУ ДОВЕЛИ РС НА ИВИЦУ БИЈЕДЕ И ЗАЛОСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо Лазаревиц

20.05.2014 21:37

У Семберији се састале велике воде, па нам премијер додје у походе. Слетисе нам зурно у цизмице беле, а народу реце да се рацуни висе не деле. Дал је дуса бела одлуцице медо, ако и њега ускоро не замјени неки генерал дедо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

20.05.2014 21:51

Зао ми је сто је моја премијерка,а не премијерка неког мог непријатеља! Коме су они водили дрзаву, ни пакао им неце теско пасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

20.05.2014 22:21

Срамотно понасање владе РС.Издрзите господине Мицицу и браните Семберију, па це они да добију реванс у Октобру од овог напаценог народа. Срам их било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име и Презиме

20.05.2014 23:54

Масонерија, Језуити, Ватикан, Нови свјетски поредак, Плаћеници. Овај народ је налик на овчице. Ако срушимо каквог таквог Милорада Додика, на власт ће нам доћи још гори којима су уста гладна и који ће нас још више увући у мрачни тунел.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјени бањалуцанин

21.05.2014 00:32

Људи уплацујте директно средства на рацуне физицких лица које познајете како би њима помогли. свако нека помогне некоме кога зна или по препоруци. уколико средства буду уплацена на рацун Министарства финансија то це вецим дијелом заврсити у приватним дзеповима

ОДГОВОРИТЕ
Name

звеки

21.05.2014 06:07

Не уплаћујте ни једнима ни другима, него директно људима којима треба, као што неко рече, тренутно се и једни и други боре ко ће да контролише паре, кеје ће вјероватно 90% да покраду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маркетинг

21.05.2014 06:08

Није упалио СДСу

ОДГОВОРИТЕ
Name

УНКНОWН

21.05.2014 07:34

Како би ВУЧИЋ рекао: "Хоћу да сваки хљеб, намијењен угроженом становништву, буде ревидиран!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

радио

21.05.2014 07:59

само је питање који це се господар окористити парама намјењеним онима који су толико тога изгубили... о томе се овде ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

21.05.2014 08:11

Овај Мићић је симбол отпора Додику и његовим, може га ова власт игнорирати, али за смјенити Мићића треба имати м..а, а добро знају да би остали и без њих ако дирну у Мићића...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанка

21.05.2014 08:25

Мићо је велики ЧОВЈЕК. Човјек прије свега. Овај шљам из стаклене зграде, ругла Бања Луке, треба иза решетака, заједно са њиховим кумовима и поданицима. Ако се то не деси послије октобра, требамо се сви колективно поубијати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик Так

21.05.2014 08:54

Лијева рука - десни дзеп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

21.05.2014 10:11

Ми из дијаспоре смо се договорили који смо са подруцја Добоја без обзира на националност да нецемо на владин рацун ни евра послати!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

симке нови сад

21.05.2014 11:51

Не дај се Мицицу ти си људина и цовек зато им сметас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влагопароистеривач

21.05.2014 12:55

Једно је јасно,на овој невиђеној катаклизми ће се појединци обогатити,треба сву хуманитарну помоћ обиљежавати да се не би нашла у продаји,све обиљежити јаком бојом,све,од конзерве,флаша воде, до чизама.У Хрватској се све обиљежава са великим црвеним словом Х (хуманитарно).

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

21.05.2014 13:15

У како је горко кад знас да те власт покусава да лазе и покусава да краде у оваквим катастрофалним ситуацијама, Остајес без ријеци...!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

петруци

21.05.2014 17:59

Подрска Мициу и Бијељини.Ови нека се стиде.Направили су ову одлуку да могу да краду и паре за несрецне људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нило

21.05.2014 23:21

Но комент!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо

22.05.2014 16:02

Да то они мисле подјелити народу не би се свадјали око рацуна, зар је вазно на којем је, него се боре коме це висе остати, залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Донације

22.05.2014 17:20

Е нек на тај рацун уплацују СНСДовци, ја цу дати лицно на руке угрозенима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Сарајево

22.05.2014 18:34

Сада је битно да свака марка стигне гдје је нај потребније а не да се опет богате оне главоње! Битно је да је народ уједињен

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

22.05.2014 19:01

Касно Марко на Косово стизе. Да сте раније били мудрији, не пустили да Вас Банда с цитавим свијетом завади. Ми Вам нудимо опрост и руку помирења. ОТЈЕРАЈМО ЗЛОЦИНЦЕ ТАМО ГДЈЕ ИМ ЈЕ МЈЕСТО. Не заборавите, ми смо један народ. Поздрав цеститим и постеним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сејо

22.05.2014 19:10

Народе октобар је далеко јел после избора они цеуцинити све да развуку избор нове владе.Мотке у руке ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛЕ

22.05.2014 20:31

МИЛЕ ЈЕ ПОТОПИО СВОЈЕ ЛАКТСЕ ДА БИ ОПРАО УКРАДЕНЕ МИЛИОНЕ КАКО ОНДА ДА БРИНЕ ЗА СЕМБЕРЦЕ

ОДГОВОРИТЕ