Поново се извлаче поуке

Поплаве које су задесиле Републику Српску и регион су са далеко већим последицама од оних од прије четири године и за њихову санацију и опоравак биће потребне године, закључено је у Специјелној емисији о поплавама у 2014. години.

Република Српска 20.05.2014 | 16:28
Поново се извлаче поуке

Бијељина је имала проблем са Дрином, Савом, Дашницом, Јањом И другим ријекама И рјечицама, одбрана савског насипа се наставља И даље, а кризна ситуација у Бијељини још није прошла рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

“Сад у Велином селу И на старој Рачи има 98 центиметара више воде него у Сави, то је истина”, рекао је Мићић.

Он је додао да је Велино село потопљено као и Остојићево, Балатун и Бродац И дио Батковића. Мићић је био оптимистичан И рекао да ће се учинити све да се насеља Доње и Горње Црњелово сачувца од поплаве.

Добој је преживио катаклизму, град је потопљен, штете су непроцјењиве са људским жртвама. Градоначелник Добоја Обрен Петровић каже да је Добој град Страдалник.

“Што се тиче катастофе, она је потпуна. Катастрофална ситуација... Деветото људи је изгубило живот”, рекао је Петровић.

“У Зворнику се поновила поплава из 2010. године, али са последицама које су И до пет пута веће”, нагласио је начелник општине Зворник Зоран Стевановић.

Стевановић је нагласио да на подручју Општине Зворник има преко 200 одрона И клизишта на локалним путним путевима, преко 250 кућа угроженим клизиштима, додавши да ће се следеће седмице знати тачан број угрожених кућа И путева.

Овакве ситуације се не могу предвидјети, али да би се избјегли велики проблени задужен је људски фактор И потребно је да функционише цијели систем.

“Ја да сам донио одлуку да се грађани ислеле, ја бих био одговоран за панику И за све. ,Опет кажем неко на вишем нивоу мора да контролише стање. Мора бити јача координација И Предсједништво као колективни орган да реагује на нивоу цијеле БиХ”, нагласио је Петровић.

Ако се из ове ситуације не извуче поука, сносиће се велика кривица према покољењима, рекао је Мићо Мићић.

“Ми смо имали 2010. такву опомену И нисмо реаговали. Страшно је да од 2010. до 2014. нисмо санирали ни један мали прстен на савском насипу на Тополовцу”, додао је Мићић.

“Ово нам треба бити наук за убудуће. Слушам шта се све дешава око мене И под утиском сам, није први пут да нам се дешава овако нешто, морамо реаговати”, рекао је Урош Војновић, Шеф Одјељења за јавну безбиједност у Брчком.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Игy

20.05.2014 07:26

Прва и највазнија поука је да кабадахијска власт, која криви обицни народ за свој нерад, мора ици. Људи моји јос мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнеле

20.05.2014 07:40

Да ли је истна да су Баја и Вуциц договорили да спасе Београд тако сто це потопити Семберију. Баја це као протууслугу имати неутралан став Београда у предизборној кампањи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајевица

20.05.2014 08:23

До када ће нас наши политичари дијелити? Ми смо истии у западном дијелу Српске као и источном дијелу. Зашто Бањалука ћути, јер смо за СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

20.05.2014 08:26

Кад све ово прође, биће времена да се направе исцрпне анализе и извуку потребни закључци. На крају, неко ће морати сносити одговорност за жртве и материјалну штету!Још да напоменем да се кривично дјело врши чињењем или нечињењем одређених радњи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ненад

20.05.2014 08:37

@Кнеле Могуце, али треба гледати мало дубље. Није Београд угрозен Савом вец хемијска индустрија Сабац, а онда самим тим и цијели слив низводно. У том смисли ти ја коме је куца у Семберији потопљена не кукам. Ста ти знаци ово "протууслуга"? Инаце, знам једног Кнелета, али тај ниси сигурно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

20.05.2014 08:42

@Кнеле.Није истина Вуциц је договорио са Јосиповицем да потопи Гуњу И Орасје да сацува Београд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

20.05.2014 10:55

Бањалука је уз вас,вецина народа је против Додика.Издрзите ову катастрофу јос мало па онда сви заједно у русење неспособне власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

20.05.2014 12:39

Обицан народ из Бањалуке је уз вас Семберце,али је Бањалука назалост легло Додикових увлакаца који дрзе власт,а самим тим и све под контролом.Надамо се за добробит свих да неце јос дуго.Издрзи Семберијо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

радио

20.05.2014 13:41

Није нам крив ни један политицар појединацно. Сви су исти, сви, у питању су само нијансе. И да оде Додик доци це други. Нема помака напред нити це га бити. Сјаси курта да узјаси мурта. Много смо кварни.

ОДГОВОРИТЕ