Брчко: Стање и даље алармантно

Стање у Брчко дистрикту је и даље алармантно, Савски насип на простору Копаница у општини Орашје још увијек није саниран, рекао је за БН ТВ Анто Домић, градоначелник Брчког.

Република Српска 19.05.2014 | 09:51
Брчко: Стање и даље алармантно

“У овом тренутку најгоре је у Вучиловцу који смо јуче у потпуности евакуисали али И узводно уз ријеку Тињу села трпе огромне штете од ових поплава”, изјавио је Домић.

“Ми јуче из техничких разлога нисмо успјели добити хеликоптере Оружаних снага БиХ да нам на лице мјеста доесемо челичне јежеве И мега вреће са пјеском. Тек јутрос смо све то изкоординирали, хеликоптери су у Брчко дистрикту, ја са специјалним јединицама идем да бисмо што прије извршили ту акцију затрпавања насипа”, рекао је Домић.

“Надамо се да ћемо ублажити доток воде И доприњети смањењу нивоа воде у поплављеним селима”, каже Домић.

“Оно што је важно немамо људских жртава. Све људе који су хтјели да изађу из својих домова, евакуисали смо. Имамо нешто људи који упорно одбијају да се евакуишу”, рекао је Домић.

“Свима осигуравамо воду и храну. Црвени крст ради пуним капацитетом, а имамо и помоћ разних удружењ, као и свим грађанима који несебично помажу”- изјавио је за БН ТВ градоначелник Брчког.

Коментари / 0

Оставите коментар