Уна у опадању - стање стабилније

Водостај ријеке Уне код Костајнице од јутрос је у благом опадању и тренутно износи 490 центиметара, што је за 14 центиметара ниже од максималног водостаја од 504 центиметра измјереног јутрос у 5.00 часова.

Република Српска 18.05.2014 | 15:05
Уна у опадању - стање стабилније

Водостај је и даље 40 центиметара изнад тачке на којој се проглашава ванредно стање.

Штаб за ванредне ситуације општине Костајница саопштио је да је стабилно стање на каналу Унчица, који је пријетио да поплави центар града.

На овој кризној тачки читаву ноћ дежурале су екипе Цивилне заштите, Добровољног ватрогасног друштва, Комуналног предузећа, Полицијске станице Костајница, као и бројни добровољци.

На тај начин одбрањен је и гранични прелаз између БиХ и Хрватске, који је током читавог кризног периода био отворен.

И даље је под водом 20 домаћинстава у Улици Ранка Шипке и њима су припадници Цивилне заштите доставили неопходне намирнице, храну и воду.

Према информацијама из Штаба, снабдијевање електричном енергијом и водом је уредно, али је и даље неопходно превентивно прокувавање воде за пиће.

Магистрални пут према Козарској Дубици и даље је затворен за саобраћај.

Из Штаба за ванредне ситуације наглашавају да су, без обзира на нешто повољније околности, дежурне службе и даље у приправности и захваљују свима који су помогли и даље помажу у одбрани Костајнице од поплаве.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко

18.05.2014 14:56

Ови људи су имали времена да се припреме и урадили су то како треба. Свака част. Примјер који показује да се одговорна локална власт може и мора сама носити са оваквим ситуацијама. Пратио сам извјештаје из Костајнице, народ овог града је схватио да морају сами себи помоћи и то су и учинили. Још једном, свака част.

ОДГОВОРИТЕ