Слике из Добоја као из хорор филма

Попуцала стакла, муљ на улицама, смеће, киоск који је вода однијела на другу страну улице... све
подсјећа на кадрова из хорор филма - овако описује слике са улица Добоја наш извјештач Здравко Ђуричић, који се из часа у час укључује у ванредни програм БН ТВ.

 

Република Српска 18.05.2014 | 20:27
Слике из Добоја као из хорор филма

“Вода се повукла из већег дијела града и тренутно се предузимају активности на укљањању муља.
Оспособљена је вода која није за пиће, али хидрантски систем ради тако да грађани Добоја могу да користе воду за чишћење прилаза око згарда “, каже замјеник градоначелника Добоја Драган Василић за БН телевизију.


“Поједини дијелови града, попут насеља Пијескови, око Ватрогасног дома и око Дома пензионера су још
под водом. Извршена је евакуација свих оних који су то тражили од Цивилне заштите, истиче Василић и додаје да грађанима који су остали у својим становима се допрема храна и вода.”


Из Цивилне заштите кажу да су граду у овом тренутку неопходне пумпе за црпљење муља и воде.


Око 7. 000 домаћинстава на подручју Добоја је без електричне енергије. Према ријечима Зорана
Благојевића, директора Електро-Добоја двије чворне трафо станице које напајају град су под водом од четвртка. “Тек када се вода повуче и нагрубо очисте електроенергетски објекти, знаће се колика је штета причињена и када се може говорити о нормализацији стања”, каже Благојевић.


Према ријечима Горана Ђурковића, начелника ЦЈБ Добој, безбједносна ситуација на подручју града је
стабилна. “ЦЈБ предузима све мјере, прије свега у регулисању безбједности саобраћаја, како би се обезбједио неометан приступ камионима која довозе помоћ угроженом становништву. Припадници
Центра у наредном периоду појачаће активности на спречавању криминалаца који могу сада користити новонасталу ситуацију за криминалне радње.


Из Ђачког дома у Добоју евакуисано је 130 ученика који су два дана бли заробљени у воденој стихији са
особљем ове установе. Сви су у добром здравственом стању.


 

 

 

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Војин

18.05.2014 11:50

А када кажеш да се могло урадити пуно више, да су ранијим проглашењем ванредног стања на подручју читаве Српске мобилисана средства из општина које нису биле угрожене, оптуже те за политизацију. Умјесто да неко због тог коцкања са људским животима заглави у затвор, направили су такву атмосферу да им се ништа не смије рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А.А

18.05.2014 12:24

Смијешни су сви више који причају о ванредном стању.. Па шта и кад га прогласе?? У нормалним државама то има своје значење и снагу.. Код нас не! Стање је исто са или без ванредног стања јер немамо организације, институција, политике.. ама баш ништа за овакве ситуације. Управо зато је влада Републике Српске и чекала да прогласи јер ће само народ разочарати. Срећа па су грађани овакви какви јесу па се помажу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

18.05.2014 12:44

Људи срамота је, у Дервенти се окупљају момци да иду за Добој помоци и нема ко да их вози. Казу има довољно људи да це само сметати, па гдје памет, хало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не разумијем

18.05.2014 13:49

Власт као папагај понавља не сирите панику, све је у реду. Слусајте РТРС. Слусајте РТРС треци дан. Кога су они мртви у Добоју требали слусати? Боље да су паницили и отисли па се вратили ако нема ниста од тога него да их сад скупљамо по граду. Министре кад следеци пут будес осудјивао људе који из страха говоре и сире страх размисли ста би било да сте на време рекли људима у Добоју ста их цека.Са куле у Добоју се мозе вратити али са градског гробља не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кемпа

18.05.2014 14:58

Жалосно је што нико не спомиње колико је људи и чамаца помоћи из федерације отишло и помаже по Добоју и Републици Српској Народ се ујединио и помажу једни другима.Само је битно да је један хеликоптер дошао из Израела и то је топ помоћ и у оваквим моментима СНСД пласира политичке манипулације и трчи у Србију да се увлачи пошто су га тамо отресли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

18.05.2014 23:46

Главу горе народе, стање у граду је катастрофално,слике све говоре.... Хиросима... радује ме сто у овим тренутцима нема Срба, Хрвата и Муслимана, из ове поплаве се родила Yуга.. помоц је са свих страна и из Републике Српске и из Федерације.... ако нас ово сад не опамети онда боље да нас је све ова вода однијела... Средицемо ми нас Добој и остале унистене градове и села, вратице се све у нормалу... пребродио је сваста овај напацени народ у БиХ пребродице и ово ..

ОДГОВОРИТЕ