Власеница: Клизиште направило хаос

Након покретања великог клизишта у власеничкој Мјесној заједници /МЗ/ Церска, у којем је јуче у селу Челебићи настрадала старица Ханифа Челебић, а затрпана локална џамија и неколико породичних кућа, стање у том подручју и данас је тешко, а групе мјештана раде на рашчишћавању рушевина и наноса које је клизиште створило.

Република Српска 17.05.2014 | 14:03
Власеница: Клизиште направило хаос

Предсједник МЗ Мушан Челебић рекао је Срни да је селу могућ прилаз само теренским возилима локалним макадамским путем Власеница - Шадићи - Церска.

"Евакуисано је 10 кућа, које се налазе у зони клизишта и они су смјештени на сигурном, јер тло још клизи и пријете да се покрене. Како ће даље бити нико не може предвидјети", рекао је Челебић.

Челебић је додао да је проблем што комплетно подручје нема струје, па пријати да пропадну залихе хране, које су мјештани чували у замрзивачима, а водом се снабдијевају са локалних изворишта.

У подручју Церске, које територијално веома разуђено и припада општинама Власеница и Милићи, живи око 500 људи, претежно повратника, а село Челебићи дио је МЗ која је у статаву власеничке општине.

Челебићје рекао да ће се, након сагладавање посљедица клизишта, становници те МЗ обратити за помоћ локалним и државним властима.

Сахрана погинуле старице Ханифе Челебић обавиће се данас у селу Челебићи.

Коментари / 0

Оставите коментар