Зворник: Дрина у опадању, расте број клизишта

Проток ријеке Дрине на Хидроелектрани Мали Зворник у 7 часова био је 2.420 метара кубних у секунди, док је у 2.30 био 2.800, што је значајан пад, рекао је шеф зворничке Службе цивилне заштите Рајко Јурошевић.

Република Српска 16.05.2014 | 11:20
Зворник: Дрина у опадању, расте број клизишта

Он је истакао да се смањује и водостај ријеке Сапне, те да се очекује у току дана, уколико не дође до значајнијих падавина, њено постепено враћање у корито.

"Пут кроз Цер је проходан за саобраћај, али су и даље у прекиду путне комуникације према Бијељини, Власеници и Сапни. Међутим, дуготрајне обилне кише условиле су појаву великог броја клизишта и нама од јутрос пристиже велики број пријава о новим и активирању старих клизишта која угрожавају бројне стамбене објекте", рекао је Јурошевић.

Имајући у виду да надлежни не могу да стигну до свих који пријављују клизишта, јер је механизација заузета, он је савјетовао грађанима да се евакуишу из таквих објеката.

Екипе Службе Цивилне заштите, Професионалне ватрогасне јединице са резервним саставом Цивилне заштите и волонтерима, те механизација Зворник путева нон-стоп су на терену и помажу становништву у угроженом подручју, те раде на рашчишћавању.

Општина је обезбиједила пакете са храном и воду који се дистрибуирају тамо гдје је потребно.
У Зворнику је тренутно киша престала да пада.

Коментари / 0

Оставите коментар