Смањен доток воде на ХЕ ” Вишеград

Доток и проток ријеке Дрине на преградној брани Хидроелектране "Вишеград" јутрос је 957 метара кубних у секунди, што је за 223 метра кубна мање у односу на јуче, потврђено је у диспечерској служби овог хидроенергетског објекта.

Република Српска 16.05.2014 | 08:47
Смањен доток воде на ХЕ ” Вишеград

Руководилац службе за спашавање на води у Општинском штабу за ванредне ситуације Вишеград Срећко Гавриловић рекао је да је ниво воде у акумулационом језеру Хидроелектране "Бајина Башта" порастао за 30 центиметара, а да је у Рзаву мањи за 90 центиметара.

"Редовно смо у контакту са општином Чајетина, гдје се прати стање са нивоом воде у вјештачкој акумулацији у селу Рибници на Златибору одакле вода долази у Црни Рзав", каже Гавриловић.

Руководилац Радне јединице "Романијапутева" Богдан Ђукановић потврдио је да је било на десетине одрона на магистралним и регионалним путевима и да су сви очишћени, једино се у Штрпцима код Рудог саобраћа једном коловозном траком.

Од низа клизишта по селима најопасније је у насељу Косово Поље, гдје земља пријети стамбеном објекту деветочлане породице Ерић.

Коментари / 0

Оставите коментар