Вечерас нови талас падавина у цијелој Србији!

Широм Србије евакуисано је 649 људи, а очекује се да ће тај број расти, саопштио је МУП. Евидентирано је 500 поплављених објеката, а више од 700 је угрожено.

Србија 15.05.2014 | 22:19
Вечерас нови талас падавина у цијелој Србији!

У акцијама заштите и спасавања угрожених лица и њихове имовине ангажована су 674 ватрогасца, 167 возила, 30 чамаца, 100 припадника Жандармерије, 118 припадника ПТЈ и 65 припадника САЈ.

Војска Србије ангажовала је око 330 припадника, 14 моторних возила, шест чамаца, пумпе и цистерне за воду. До сада су страдале три особе, а две се воде као нестале. Влада Србије прогласила је ванредну ситуацију на целој територији земље.

Више спасилачких тимова Горске службе спасавања Србије тренутно ангажовано је на евакуацији становништва широм Србије и пружању прве помоћи.

- Једна екипа ГСС је у селу код Обреновца где чамцем евакуише шест старијих особа и једно дете. Две екипе се налазе у Чачку, присуствују састанку Градског штаба за ванредне ситуације и интервенишу на терену.

Четврта екипа интервенише у Лешници код Лознице, док у Реснику спасиоци ГСС Србије учествују у евакуацији деце и старијих особа, наводи МИрјана Перић ПР ГСС Србије.

У току дана тим за спасавање на води ГСС Србије претраживао је ток Јасенице, трагајући за ватрогасцем који је јутрос упао у набујалу реку. У рејону Пожеге екипе ГСС Србије су интервенисале током целог дана.

Екипа ГСС Србије из Сталаћа је јутрос на путу ка селу Жабаре наишла на камион који је услед бујице био блокиран и потопљен. Чамцима су дошли до камиона и евакуисали возача. Б.Ј.

Коментари / 0

Оставите коментар