Ана јача од Шарапове!

Ана Ивановић пласирала се у четвртинале WТА турнира у Риму победивши Марију Шарапову са 6:1, 6:4.

Тенис 15.05.2014 | 16:34
Ана јача од Шарапове!

Српска тенисерка још једном је потврила да игра можда и у животној форми, одиграла је цео меч одлично и добила Шарапову трећи пут у 11. дуелу.

За разлику од финала у Штутгарту када је Ивановићева после доминантног првог сета психички пала, овога пута је издржала све налете Шарапове и заслужено је славила.

Њена ривалка у борби за полуфинале биће Карла Суарес Наваро којој је Симона Халеп предала меч без борбе.

Ана је први гем добила без изгубљеног поена, а затим смо видели по брејк с обе стране – 2:1. Ивановићева је направила нови брејк, а онда је у неизвесном гему успела и да га материјализује за вођство 4:1.

Српска тенисерка играла је изванредно – форхенд јој је функционисао од почетка, у шестом гему одиграла је три сјајна бекхенда и дошла до новог брејка за 5:1.

У Штутгарту јој је требало мало дуже да капитализује велику предност у првом сету, али Ана је сада одиграла одличан гем и добила први сет – 6:1.

На почетку другог сета Шарапова је имала две везане гем лоптице, али Ану је ритерн савршено служио, и бекхендом и форхендом, па је успела да направи преокрет – уз поклон Рускиње у виду дупле грешке Ана прави и брејк.

Шарапова је имала спреман одговор, узвратила је са два винера и створила добру ситуацију – Ана је прву брејк лопту спасла одличним волејом, али је на другој погрешила форхендом.

Иако је у следећем гему повела са 0:30, Ана није успела да направи нови брејк, већ је Шарапова први пут у мечу освојила гем на свој сервис. У седмом гему Ана је поново одиграла неколико спектакуларних потеза, успела је да издржи налет Рускиње, а онда је стигао и брејк. Ивановићева је у деветом гему просто разбила Шарапову, стигла је до три везане брејк шансе и сјајном форхенд дијагоналом прву претворила у 5:4.

Нико није очекивао лак наредни гем и тако је и било. Имала је Шарапова брејк шансу, али ана је одиграла сталожено, добила је три везана поена и остварила велику победу.

Коментари / 0

Оставите коментар