Кузњецова се предала Јелени

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у треће коло турнира у Риму, пошто јој је Рускиња Светлана Кузњецова предала меч због повреде.

Тенис 15.05.2014 | 16:15
Кузњецова се предала Јелени

До предаје руске тенисерке је дошло у другом сету, при вођству Јанковићеве 6:2, 4:0, а после 56 минута игре.

Јанковићеву у борби за пласман у четвртфинале очекује сусрет са домаћом тенисерком Флавијом Пенетом, која је славила против Швајцаркиње Белинде Бенчић са 6:2, 2:6, 6:3.

Јелени је дуел са Кузњецовом био први меч у Риму пошто је у првом колу била слободна. На терену је требало да се нађу око 21 час, али пошто се меч између Шпанца Рафаела Надала и Жила Симона из Француске одужио, меч је почео тек пола сата пре поноћи.

Јанковићева је од почетка меча контролисала меч и играла је одлично. До брејка је дошла у трећем сету, а потом сигурно одржавала предност. Поново је одузела сервис Рускињи у седмом гему за 5:2, да би јој у наредном Кузњецова пружила велики отпор, али је ипак већ тада освојила први сет.

У другом сету, Кузњецова није могла никако да парира Јанковићевој. Српска тенисерка је нанизала трећи гем, а тада је Рускиња одлучила да јој преда меч.

Коментари / 0

Оставите коментар