Рафа једва добио Симона

Најбољи тенисер света Рафаел Надал пласирао се у треће коло Мастерса у Риму победом после велике борбе над Французем Жилом Симоном.

Тенис 15.05.2014 | 16:09
Рафа једва добио Симона

Надал је до тријумфа над Симоном дошао са 7:6 (7:1), 6:7 (4:7), 6:2, после три сата и 19 минута игре.

У борби за пласман у четвртфинале Надал ће се састати са Михаилом Јужним из Русије, којем је Казахстанац Андреј Голубјев предао меч због повреде. У тренутку предаје било је 7:5, 4:1 за Руса.

Надалу је то први меч на турниру у ‘вечном граду’, а иако се очекивало да ће рутински остварити пласман у осмину финала, међутим, Симон му је пружио велики отпор.

Прва два сета у дуелу Надала и Симона решена су после тај-брејка. Шпанац је повео, а француски тенисер је узвратио.

У првом сету виђена су по два брејка на обе стране, да би први рекет света рутински добио тај-брејк са 7:1. Иако је наставио у истом ритму, врло брзо дошао до брејка, Симон је узвратио за 4:4, а потом доста намучио Надала. После сигурних сервис гемова дошло је до тај-брејка, у којем Шпанац није имао шансе против расположеног Симона и меч је ушао у трећи сет.

И у трећем сету низали су се брејкови, Надал је повео са 2:0, да би Симон одмах узвратио после велике борбе. Тада је уследио пад у игри француског тенисера, који физички висе није могао да парира првом рекету света. Надал је везао три гема и у осмом сервирао за меч, а тада је и дошао до тријумфа после скоро три и по сата игре.

Коментари / 0

Оставите коментар