Ниво Дрине у опадању - 3000 м3 у секунди

Канал Дрина- Дашница- Сава срушио је мост иза Уставе у Којчиновцу и вода надире према граду.

Република Српска 15.05.2014 | 18:14
Ниво Дрине у опадању -  3000 м3 у секунди

Сва механизација и бројно људство ангажовани су на прокопавању њиве и подизању једнометарског насипа.

На подручју града најкритичније су улице дуж канала Дашница гдје су поплављене саобраћајнице и стамбено - пословни објекти.

На 400 метара од граничног прелаза Павловића мост екипе “Воде Српске” прекопали су дио магистралног пута да би се преусмјерио дио прилива ријеке Дрине у старо корито.

“У току је рушење магистралног пута М18 Бијељина - Шабац како би се повећала пропусна моћ ријеке Дрине и да покушамо спасити град Бијељину од поплаве које су се десила 2010. године “ рекао је Александар Пљеваљчић из "Вода Српске"

У Којчиновцу код Бијељине Канал Дрина- Дашница- Сава однио је мост иза Уставе, поплављено је више од двије стотина домаћинсртава у Којчиновцу и Љесковцу и вода иде према граду.

“То је онај правац када је Дрина 2010. иза леђа поплавила Амајлије, Попове. Ми смо одвезли два тешка камиона и машине да направимо један одбрамбени насип и мислим да ћемо у томе и успјети ако не буде више пуштања са бране у Зворнику” рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Дашница је у Улици Илије Гарашанина поплавила дио саобраћајница, неколико кућа и пословних објеката.

Критично је и на кружном току код Тржног центра Робот, гдје се вода из часа у час све више излива.

Због изливања воде на коловозу у Вршанима дошло је до обуставе саобраћаја на магистралном путу Брчко – Бијељина.

У ванредним ситуиација Дом здравља Бијељина покушава да по питању здравства задржи редовно стање.

“Све амбуланте на селима раде и обезбјеђена су алтернативна мјеста гдје доктори пружају адекватне услуге и дежурства су појачана”, каже директор Дома здравља Бијељина Златко Максимовић.

Дрина из часа у час све више надире, и пријети да поплави већи дио Семберије. Надлежни органи апелују на мјештане да буду у стању приправности и максималне будности.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Алија

15.05.2014 16:16

Какви коментари?Сви способни мускарци напоље и јављај се кризном стабу у одбрану од зла.Оставите се политике сада, зивоти су угрозени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукови с Вучијака

15.05.2014 16:54

Сада требамо бити сви јединствени и помоћи свакоме коме је потребно. Политичари су тршењем новца за властите потребе опустошили народ. ! 100 Милина за очитавање бројила, или 200 Милина за зграду владе. Колико смо тога могли урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ладy

15.05.2014 18:00

Је ли могуце да је та влада Републике Српске толико неспособна, да не прогласава ванредно стање, како це бити кад зенски мозак је на целу владе, фуј... Јадани смо ми, под власцу лопова, олоса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоле

15.05.2014 19:11

Немојте људи да кукате, све смо ми то заслузили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помоћ

15.05.2014 19:23

Људи шаљите помоћ, евакуишите становништво, у селу Амајлије је катастрофа, људи су препуштени сами себи нема чамаца нема никога вода је око два метра.Спасите људе макар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола-Приједор

15.05.2014 20:16

Док широм РС и Федерације народ спашава голе животе и оно мало сиротиње пре поплавама у Приједору, на тргу, концерт Дивљих Јагода. На образ Марка Павића. Колико треба бити нечовјек па не суосјећати са народом који доживљава најгору пошаст од рата на овамо. Колико се треба одродити од народа и немати ни мало осјећај стида?

ОДГОВОРИТЕ
Name

савјест

15.05.2014 21:40

Срам вас било гдје сте сад замислите да це сутра избори

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

16.05.2014 17:05

па ста је са савским насипом, јел попустио, људи немају струје ни информација

ОДГОВОРИТЕ