Маглај: На крововима чекају да их неко спаси!

Ситуација у Маглају је сваког момента све критичнија. Вода улази у домове мјештана који су беспомоћни и очекују помоћ, односно хеликоптере Оружаних снага БиХ који би их извукли из поплављених подручја.

Босна и Херцеговина 15.05.2014 | 13:04
Маглај: На крововима чекају да их неко спаси!

Начелник Маглаја Мехмед Мустабашић у драматичном разговору казао је да "ријека Босна тече градом". Према његовим ријечима, ниво воде која се излила по цијелом Маглају и околини досеже два метра.

"Ево управо гледам, вода је вјерујте изнад саобраћајних знакова, аутомобили се не виде од воде. Вода улази и на прве спратове зграда. Немамо струје, телефони не раде, одсјечени смо од свијета... Стање је алармантно. Апелујемо на све који могу да нам помогну. Засад нико није повријеђен, али много је људи на крововима који очекују помоћ. Имам информацију да су људи изашли на кровове у мјестима Бијела Плоча, Косова, Лијешница", казао је начелник Млаглаја, додајући да су штете у граду велике.

Како нам је рекао рођак једне породице у насељу Бијела Плоча код Маглаја, његова породица је у очајној ситуацији. Вода им је ушла у кућу и они су дословно заробљени.

"Посљедњи пут смо се с њима чули негдје иза девет сати јутрос. Ради се о породици у којој су три пензионера и једна особа са инвалидитетом. Ситуација је критична још од јуче, али јутрос око пет сати је измакла контроли. Њихова кућа је буквално поплављена. Покушавали су се извући, али нису могли. Посљедњи пут када смо се чули они су били на другом спрату куће и покушавали су се попети на таван како би ту или на крову чекали помоћ", казао нам је рођак ове породице који их је из Сарајева јутрос контактирао.

Грађани Маглаја који успијевају послати е-маилове или СМС поруке извјештавају да су многе породице бјежећи од бујице на крововима кућа и ишчекују помоћ.

Маглај је од синоћ остао без струје. Они с којима је редакција портала Клиx.ба успјела ступити у контакт кажу како је цијели Маглај дословно постао језеро изнад којег стрше стамбени објекти. У неким подручјима висина воде је чак и неколико метара. Многи од становника више немају никакву комуникацију са другим људима и у очају чекају помоћ.

Из маглајског Натрон Хаyата апелују за помоћ јер је, како тврде, 70-ак људи заробљено у фабрици, а не могу изаћи без чамаца.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

душанка

15.05.2014 19:46

молим да се јави госпођа Сабина Џанбеговић или неко ко зна гдје је јер је била у улици Младих бригада бр,5 гдје је цијела зграда чекала помоћ.Пита породица из Сарајева- Ласица и Иванковић

ОДГОВОРИТЕ