У Зворнику проглашено ванредно стање

Општински штаб за ванредне ситуације Зворник прогласио је ванредно стање на територији ове општине због поплава узрокованих обилним кишама.

Република Српска 15.05.2014 | 08:15
У Зворнику проглашено ванредно стање

Након састанка Штаба, одржаног синоћ у 23.00 часа, саопштено је да цјелодневни ванљудски напори припадника Службе цивилне заштите и Ватрогасне професионалне јединице нису уродили плодом, јер је киша, која непрекидно пада од уторка увече, узроковала изливање ријека Хоче, Сапне, Локањске ријеке, Каменичке ријеке и потока Рашковац.

Због таквог стања на терену, све мјесне заједнице у зворничкој општини угрожене су поплавама, а на подручју Каракаја и више од 20 предузећа, наводи се у саопштењу.

Ријека Сапна прекинула је саобраћај на путној комуникацији Зворник–Сапна у Ристићима и Церу, на магистралном путу Зворник–Бијељина на потезу Каракај-Челопек, те локални пут према мјесној заједници Улице, а саобраћај се отежано одвија у Средњем Шепку, гдје се на магистрални пут Зворник–Бијељина излила Локањска ријека.

Проток на Хидроелектрани "Мали Зворник" синоћ у 22.00 часа износио је 1.900 метара кубних у секунди.

Екипе Службе Цивилне заштите и Професионалне ватрогасне јединице током цијелог дана биле су на терену гдје су интервенисале са врећама са пијеском и црпним пумпама, а на чишћењу и санацији током дана радило је 20 тешких машина.

У Служби цивилне заштите уведено је 24-часовно дежурство и константан обилазак терена.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Није свеједно

15.05.2014 08:50

А господин Јурошевић прије два дана рече да Зворничка општина није угрожена, тако је народ и реаговао неприпремљен.

ОДГОВОРИТЕ