Еф. Велић: Када је папа скинуо обућу, морао је и Вучић!

Сарајевски имам и колумниста „Препорода“ Мухамед еф. Велић за новинску агенцију Патриа коментарисао је потез премијера Србије Александа Вучића који је приликом званичне посјете БиХ обишао и Гази-Хусрев бегову џамију у Сарајеву, а у коју је ушао у ципелама.

Босна и Херцеговина 14.05.2014 | 22:30
Еф. Велић: Када је папа скинуо обућу, морао је и Вучић!

Овим чином Вучић је оскрнавио централни вјерски објекат Бошњака, а Велић каже да је након овога посумњао и у његове ријечи да је у БиХ стигао из поштовања.

-Ако већ папа може скинути ципеле и ући у џамију као и сви други онда је и Вучић морао скинути ципеле. Ја вјерујем да се ради о пропусту и грешки организатора, али ако он говори о поштовању и о томе како је дошао у Сарајево из поштовања, знао је да се скидају ципеле приликом уласка у џамију, и то је морао урадити сам. Искрено, сада сумњам и у његове намјере и његово поштовање – каже Велић.

Иначе, раније је Велић на свом Фацебоок профилу написао осврт на Вучићев крајње непримјерен потез те је између осталог написао:

-Чуј то, Вучић није скинуо ципеле кад је улазио у Бегову џамију?! Па што није показао поштовање о којем је говорио? Није, зато што је он вук, а ми смо јањад - још увијек. Он причу може мијењати на сто начина, али ћуд никада! А мени остаје горчина и болно питање: Је ли рахметли Неџад Ибришимовић био посљедњи Бошњак који је тражио да такви, као што је Вучић, кад прелазе Дрину и у Босну улазе, скину своју обућу, јер Босна је ћилимом застрта?! Вучићу, скини своје прљаве ципеле! – написао је Велић.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

нидзо

14.05.2014 21:45

Опет све окренути на мрзњу! Срам вас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

14.05.2014 22:13

Јес овај луд.Да ли се ти хоџа крстис кад удјес у Цркву

ОДГОВОРИТЕ
Name

баки

14.05.2014 22:20

Њима не треба вјеровати а вуциц није требао ни ици њима други пут додји у Рс и ходај куда зелис и у цему хоцес

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

14.05.2014 22:22

Није лијепо ако није скинуо ципеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило принцип

14.05.2014 22:35

Он, прво, мора да поштује свој народ! А да је тако, ти, Велићу, не би имао прилику толико одвратно пљувати по њему, а тиме и по српском народу. Једноставно, није требало ни да долази у Сарајево, јер ви то ни по чему не заслужујете. Вама одговарају само они који ће да повију шију и да се извињавају за дешавања која су директна посљедица понашања чији су главни протагонисти ти и слични теби! Директни сам свједок свих тих ратних и поратних збивања и увјерио сам се да су припадници муслиманског народа, који су мислили другачије од таквих, били у огромној мањини. Нажалост, кроз росу се не може проћи да се не поквасиш, па је испало да сте страдали и више него ваши непријатељи, односно "агресори", како упорно деценијама понављате. И сада упорно тражите да се наши политички представници извињавају за нешто што се десило, а никако се није могло избјећи, захваљујући управо и највише вашем народу и његовим вођама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ср

15.05.2014 05:57

Овоје само ширење мрзње ништа друго,какве везе има јели скино или није,тоје само одраз културе и карактера!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

15.05.2014 07:24

само сам цекао која це прва будала да се јави и надје било ста само да би продубила мрзњу измедју народа.Ја мислим да би се вјерским слузбеницима требало забранити експонирање у медијима.Превисе сте се ви умислили.Нисте ви најбитнија ствар на свијету.Идите у цркве и дзамије и проповједајте оно у ста нас хоцете да убједите.Али се ви прво придрзавајте тога.Ја бих вас истјерао из скола.Ста це поп или ходза у сколи????Ко хоце има цркву и дзамију на сваких сто метара па нека се моли колико год хоце.Јос и вама плату да дајемо сто дрзите вјеронауку.И и уците нам дјецу лијепо нема ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

19.05.2014 01:17

Е ТИ БОЛЕСНИ ЦОВЈЕЦЕ БАС ИМАС МУСЛИМАНСКО ПРЕЗИМЕ, ЧУЈ БА РАЈА, ОНАЈ... ОНАЈ... ЦИМ НЕКО ПОНОВИ ДВА ПУТА ОНАЈ, ОНАЈ ИЗ САРАЈЕВА ЈЕ. И ТУ ДЗАМИЈУ ТИ ЈЕ НАПРАВИО ОСВАЈАЦ КОЈИ ЈЕ И ТВОЈЕ ПРЕТКЕ ТЛАЦИО И УБИЈАО, ТИ КАДА ПОДЈЕС СЛЕДЕЦИ ПУТ ОПЕРИ НОГЕ, РУКЕ АЛИ МАЛО И МОЗАК,,,ЈЕР НЕЦЕ ТЕ АЛАХ ПРИМИТИ СЕБИ АКО ТИ НИЈЕ МОЗАК ЦИСТ. Е, САДА ЦЕ НАМ АРАПСКИ ЕМИРАТИ НАПРАВИТИ НАЈВЕЦУ ДЗАМИЈУ У БЕОГРАДУ А ТИ НЕМОЈ ДОЛАЗИТИ АКО НЕ ОПЕРЕС МОЗАК СВОЈ БОЛЕСНИ, НИЈЕ ВАМ ДУГО ИСКРЕНИЈИ ЦОВЈЕК НИ УСАО У ТУ ДЗАМИЈУ, НИСТА ТИ О ВЈЕРИ НИСИ СКОНТО ОНАЈ, ОНАЈ БОЛАН ЈАРАНЕ, СТВАРНО НИСАМ ВЈЕРНИК АЛИ КАДА ЦУЈЕМ БОЛЕСНИКЕ КАО ТЕБЕ И ДРАГО МИ ЈЕ СТО НИСАМ,ОНАЈ,ОНАЈ

ОДГОВОРИТЕ