Прекинута путна комуникација Тузла – Сарајево

На приједлог Опшинског штаба Цивилне заштите на подручју општине Вогошћа Един Смајић, начелник ове општине прогласио стање природне несреће, због поплава и клизишта.

Босна и Херцеговина 15.05.2014 | 09:15
Прекинута путна комуникација Тузла – Сарајево

Цивилна заштита, њене Службе те јавне установе и привредни субјекти од значаја за општину стављени су у стање приправности и предузимају потребне мјере везане за ублажавање посљедица које настају усљед обилних кишних падавина.

Водостај ријека Босне и Љубине те других водотокова је у порасту па је безбједност више десетина стамбених објеката угрожена.

Током дана, из поплављеног стамбеног објекта у насељу Гора евакуисана је једна непокретну старицу. Још двије породице из насеља Свраке измјештене су и смјештене у алтернативни смјештај.

На терену су и службеници Цивилне заштите опшине Живинице, ватрогасци, као и грађани који помажу комшијама.

На подручју Ђурђевика евакуисано је неколико породица.

- Стање никад није било горе. Ситуација је врло аларманта. Прекинуто је неколико путних комуникација, Тузла - Сарајево, регионални пут Лукавац-Живинице-Шековићи. Чамцима смо евакуисали неколико породица у насељу Нукићи, углавном се ради о старијим изнемоглим и болесним особама. Такође, поплављена је већа површина обрадивог земљишта и стока. Сви смо на терену и боримо се колико можемо – изјавио је Енвер Аљић, шеф Службе Цивилне заштите општине Живинице.

И начелник општине Градачац Едис Дервишагић у због поплава је прогласио стање природне непогоде.

Одлуком начелника, поједине општинске јавне службе, установе и предузећа стављене су у приправност и њихов режим рада прилагођен је новонасталој ситуацији.

Киша која непрестано пада проузроковала је изливање неколико водотокова на подручју општине и у прекиду је неколико регионалних путева Градачац-Доње Срнице-Грачаница и Градачац-Кереп Доња Зелиња те на локалном путуи Градачац-Кереп-Доња Међиђа а више стотина хектара пољопривредног земљишта је под водом.

Коментари / 0

Оставите коментар