Бошњак убијен због цртања четири “С”

Зеничанин Јасмин Брига (37) из Зенице, који је у понедељак, око 15 часова, хицем из пиштоља убио комшију Елвина Османчевића (22), спроведен је на саслушање у Кантонално тужилаштво Зеница.

Босна и Херцеговина 13.05.2014 | 22:03
Бошњак убијен због цртања четири “С”

Како је потврђено у полицији, трагедија се догодила у зеничком насељу Бабина ријека, у стану где живи породица Османчевић.

- Увиђајем и досадашњом истрагом утврдили смо да су се жртва и осумњичени познавали, а да се злочин догодио након жестоке свађе и физичког обрачуна у згради у Улици Прве зеничке бригаде. Од осумњиченог је одузет пиштољ, а узети су и бројни докази са места трагедије - саопштено је из МУП-а Зеничко-добојског кантона.
У полицији додају да је дежурни тужилац Боро Милешић наредио обдукцију Османчевићевог тела.

Несрећни младић који је погођен у стомак након рањавања је давао знакове живота, али је подлегао око два часа након пуцњаве.

- Османчевић је прво превезен на Одељење ургентне медицине у Кантоналној болници Зеница, где су лекари покушали да га реанимирају. Након тога је хитно оперисан, али је током операције подлегао - рекао је извор упућен у истрагу.

Он каже да је мотив језивог злочина крајње бизаран, односно графит који је исцртан на зиду испред зграде. Наводно, до свађе је дошло јер је Брига од Елвиновог млађег брата Емира (19) захтевао да избрише графит са четири слова "С", поред којег је био написан и његов надимак. Станари улице у којој се догодила трагедија тврде да су младићи графит доживљавали као шалу и да су га због тога исписали у насељу.

- Живим овде дуже од 15 година и познавао сам их обојицу. Не могу веровати да је дечја игра, односно графит био повод за овакву трагедију - рекао је за Пресс један од станара зграде у којој се догодио злочин.

Не желећи да му откријемо идентитет, он објашњава да се непосредно пре пуцња у стану чула свађа и да се Брига прво посвађао са Емиром, након чега је у стан ушао Елвин.

- Елвин је, наводно, стао у заштиту брата и насрнуо на Бригу, а овај је у том тренутку извадио пиштољ и пуцао старијем Османчевићу у стомак - испричао је наш саговорник.

Коментари / 0

Оставите коментар