Ухапшена 2 разбојника, за трећим се трага

Лица чији су иницијали М.К. и В.П. са Пала ухапшена су због основа сумње да су починила кривична дјела разбојништва, тешке крађе и оштећења туђе ствари, док за трећим лицем, настањеним на подручју Кантона Сарајево, полиција и даље трага.

Република Српска 13.05.2014 | 13:11
Ухапшена 2 разбојника, за трећим се трага

Незванично се сазнаје да је ријеч о Младену Ковачевићу /26/ и Ведрану Петровићу /31/. Укупна материјална штета причињена извршењем ових кривичних дјела износи 20.000 КМ.

Постоје основи сумње да су ова лица извршила разбојништво на бензинској пумпи "Нестро" у Хан Дервенти и једном маркету у Палама, те четири крађе, од чега су у питању три аутомобила голф 2.

Аутомобили украдени у Кантону Сарајево, Источном Сарајеву и на Палама, кориштени су приликом разбојништва, док су у једној кладионици украли новац.

Из Центра јавне безбједности Источно Сарајево саопштено је да постоје основи сумње да су ова лица као организована криминална група од децембра 2013. до маја ове године на подручју Пала и Источног Сарајева, на изразито дрзак и безобзиран начин, маскирани, уз употребу силе и ватреног оружја, починили кривична дјела, те да су још од раније позната полицији.

Током вишемјесечне истраге у циљу расвјетљавања ових кривичних дјела, пронађена су украдена возила, извршено је више претреса на неколико локација гдје је пронађено оружје и муниција, као и предмети који су кориштени за извршење кривичних дјела /фантомке, рукавице, комбинезони и мобилни телефони/, те биолошки трагови који повезују ова лица са извршењем кривичних дјела.

Ухапшени ће данас, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима, бити предати Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву.

Коментари / 0

Оставите коментар