Манчестер у плавом

Прошле године Манчестер је био цео црвен, а у понедељак је обојен у плаву боју јер су играчи и навијачи Ситија славили другу титулу у последње три сезоне.

Фудбал 13.05.2014 | 07:40
Манчестер у плавом

Сити је у последњем колу савладао Вест Хем 2:0 и освојио четврту титулу у својој историји, са два бода испред Ливерпула.

Почетком сезоне сви су отписали Сити када је на шест гостовања освојио само један бод, али су "грађани" од почетка новембра па до фебруара поражени само једном, те финиширао са пет победа у низу.

Сити је на 38 утакмица у Премијер лиги ове сезоне забележио 27 поеда уз 5 ремија и 6 пораза, уз импресивну гол разлику 102:37.

Најбољи стрелци Ситија били су Јаја Туре и Серхио Кун Агуеро са по 17 голова, док је један мање постигао Един Џеко, од чега 12 у 2014.

Туре је поделио и титулу најбољег асистента тима, он и Давид Силва су по девет пута наместили гол саиграчима.

Шампиони са Ситијем постала су и двојица Срба, Александар Коларов и Матија Настасић, те Црногорац Стеван Јоветић, бивши капитен Партизана и наравно, репрезентативац БиХ, Един Џеко.

Менаџер Мануел Пелегрини је по трећи пут у каријери освојио титулу у својој првој сезони на клупи једног тима. Пре Ситија то је урадио у Аргентини са Сан Лоренцом и Ривер Плејтом.

Градски челници Манчестера претпостављају да је било око 100.000 људи на улицама града, на шампионској паради Ситија.

Сити је сезону освојио са два трофеја, јер је пре два месеца освојио и Лига куп, победивши Сандерленд.

Коментари / 0

Оставите коментар