Ноле креће на титулу око 13:30

Други тенисер света Новак Ђоковић око 13.30 почиње свој поход на трећу титулу на турниру из Мастерс 1000 серије у Риму.

Тенис 13.05.2014 | 07:33
Ноле креће на титулу око 13:30

Ђоковић игра са Радеком Штепанеком други меч по реду на централном терену, а претходно се од подне састају Шанел Скјеперс и Сара Ерани.

Ђоковић води против Штепанека са 9-1 у међусобним дуелима, а Чех је једини пут славио давне 2006. године у Ротердаму.

Оба прошлогодишња меча Новак је лако добио, а занимљиво је да су до сада само један меч одиграли на шљаци – баш у Риму 2008. Штепанек је предао при вођству српског тенисера 6:0, 1:0.

“Надам се да ћу бити физички и ментално свеж. Не волим да пропуштам велике турнире. Нисам био повређен последњих пет година, али ова повреда одвојила ме је од терена. То што сам пропустио Мадрид можда ће утицати на мој први меч са Штепанеком. Потребни су ми мечеви на шљаци како бих добио на самопоуздању“, рекао је Ђоковић.

Штепанек је тренутно 41. тенисер на свету, а 2006. године био је и осми на АТП листи. Има 35 година, у каријери је укупно освојио пет титула и зарадио скоро десет милиона долара. Ове сезоне има скор 8-8, играо је четвртфинала у Острави и Сиднеју.

На терен у уторак излази и Јелена Јанковић, али у конкуренцији парова – заједно са Алисом Клејбановом имаће за ривалке Светлану Кузњецову и Саманту Стосур.

Трећег дана турнира играће и Станислас Вавринка са Переом Рибом, Давид Ферер састаје се са Кукушкином, На Ли са Кејси Делаквом...

Коментари / 0

Оставите коментар