Институције Српске не помажу одбрану Караџића

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Влада прошле године први пут увела да се одређена финансијска средства дају хашким притвореницима и истакла да је добила низ захвалница и дописа оптуженика за добијену помоћ.

Република Српска 13.05.2014 | 07:00
Институције Српске не помажу одбрану Караџића

Истовремено, Цвијановићева је одбацила наводе да Влада Српске не помаже хашким оптуженицима и навела да јој је жао што се на такав начин презентују ствари у вези са помоћи Српске хашким оптуженицима.

Реагујући на изјаву Цвијановићеве, кћерка првог предсједника РС Радована Караџића, Соња Караџић-Јовичевић, рекла је за БН ТВ да није тачно да су Караџићева породица и Караџићев тим одбране добили помоћ Владе РС.

„Тачно је да Влада РС од краја јануара уплаћује средства притвореницима у Хагу директно на рачун која они могу користити искључиво за храну и телефон и ми смо им на томе заиста захвални, али то нема никакве везе са породицом. И ако постоје средства Владе која су намијењена за пут и посјете, што би било дивно, премијерка мора да зна да она никада нису дошла до нас. Дакле, породица нема и никада није имала било какву помоћ институција Републике Српске”, изјавила је Караџић-Јовичевић.

Она, такође, тврди да ни тим Караџићеве одбране не добија никакву помоћ од институција РС.

“Што се тиче институционалне помоћи тиму одбране Радована Караџића, она никада није ни пружена у било ком смислу. Напротив, ти разни центри, фондације, БОРС и други, упорно одмажу већ пуних шест година. Можда је политички коректно штитити политичке кадрове на челу тих институција, али је такође морално и коректно испитати зашто те институције одбијају да доставе документе, да охрабре свједоке или помогну истрази на терену, јер управо њима Влада Републике Српске пребацује огромна средства. Радован Караџић никада до јануара ове године није примио било какву помоћ, а његова породица и тим одбране никада”, рекла је Соња Караџић-Јовичевић.

(ТВ БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ПАПАГАЈ

13.05.2014 05:48

Одкуда средства за одбрану?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандокан

13.05.2014 06:25

Срамота да се новац пореских обвезника даје за одбрану ратних злочинаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

13.05.2014 06:26

Колико их тамо има РС би банкротирао брзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакy

13.05.2014 07:33

Папагаји,сандокани,блбл,вама није мјесто овде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

13.05.2014 07:54

Опет сандокан са својим небулозама. Треба да знаш да нико није крив док се не докаже да јесте и буде правоснажно пресуђен за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зинзанг

13.05.2014 09:15

Боље им је у Хагу, него да су овде па да их наркомани у по бијела дана туку и пљацкају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мина

13.05.2014 09:21

Изгледа да једни дају некоме, а други од тих неких не примају. Скренуло негдје на пола пута у дубљи дзеп! Или уопсте не дају, него се заједно растале. Како год- прогласени кривим или не-сви су ти људи направили ову дрзаву која би им бар могла помоци да је и одбране на судовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

13.05.2014 09:48

Срамота је Републике Српске и Милорада Додика као врховног поглавара да не помаже људима који су стварали РС као сто је ДР.Радован Карадзић и Генерал Ратко Младић !Јбг мора он да своје дзепове напуни а ко родољубе шиша !!!Због тих ствари и сличних њима лете у октобру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

13.05.2014 11:14

блбл помети у свом дворишту,код тебе има итекако смећа. Немој да се бринеш за Републику Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњаворцанка

13.05.2014 13:17

Ово нема нигдје у свијету да се дрзава не брине о својим ствараоцима и о херојима. Па ово је страсно, није ни цудо сто нас посматрају као дивљаке. Али нека је Миле себи обезбједио пензију, као и Зељка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

13.05.2014 14:50

Ово је срамно! Али, назалост предсједник је тај који јесте, те с тога не моземо бољи третман за насе хероје ни оцекивати! Зар мислите да би један Милорад Додик, помагао Карадзицу, као и свим оним људима који су створили Српску и који су измедју осталог узели уцесце у оснивању Српске Демократске Странке?! Брига њега за насе хероје који посљедње године зивота проводе у Хагу! Стиди се баја!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕНАД

13.05.2014 15:49

Ово је срамота како се Влада шверцера Милорада Додика односи према првом предсједнику Радовану Караџићу. Док је Миле Ронхил шверцовао цигарете Радован Караџић је водио српски народ и са српским синовима стварао Српску. ДОЛЕ МИЛОРАД ДОДИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

КЛАДИОНИЦАР

13.05.2014 16:21

НЕ МОЗЕ ОД ДОДИКА, ТРЕБА ЊЕМУ, МАЛО ЈЕ УЗЕО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриотизам

13.05.2014 16:38

Толико о патриотизму нашег предсједника и његове странке (мада неки тврде да је то обична секта). Подршка оптуженима у Хагу је ствар од највишег државног интереса (шта зна Додик шта је државни интерес), јер се тамо не суди само њима, већ ће посљедице осјећати цијела Република Српска, а на крају крајева и сви Срби. А како да их подржи и помогне, кад само на себе мисли и како да сачува ту толико драгоцјену фотељу. Жалосно и јадно! Ништа нисмо научили ни од Хрвата ни од муслимана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ ВРС

14.05.2014 06:07

Отписали су они Радована давно као и Републику Српску. Добри смо ми ко нам води институције,а све што је ваљало је и отјерано и доведени су неспособни послушници владајуће секте. Када су честити Срби кренули 92 у одбрану српства,садашњи директор владиног центра за ратне злочине кренуо је у први разред основне школе у Српцу. Највећа препорука му је била да је синовац од владајућег посланика Којића из Српца одакле потиче и читав правосудни клан РС. Кога такви послушници да бране и каква они знања и везе имају о ратним дешавањима. Због таквих квазикадрова Срби добијају доживотне казне,а РС и српски народ воде у нестанак.Октобар нам је задња шанса за опстанак РС и спас Срба од Баја и Бајића и којекаквих Којића.

ОДГОВОРИТЕ