Пронађени изгубљени планинари

Брзом интервенцијом спасилаца Горске службе спасавања Србије ноћас је пронађена група планинара из Београда, који су залутали током пешачке туре у кањону Црне реке на Дивчибарама, саопштила је Горска служба спасавања.

Србија 12.05.2014 | 12:00
Пронађени изгубљени планинари

У недељу 11. маја у 21:15 часова примљен је позив да је група од девет планинара тог дана кренула на планинарску акцију на Дивчибаре.

С обзиром да је планинаре при повратку у село Букови ухватио мрак и да нису били сигурни у своји позицију, алармирани су спасиоци Горске службе спасавања Србије.

Одмах по добијању позива, након краћег планирања и припреме акције, шесточлани тим спасилаца из Београда у 22:15 часова упутио се на место губљења планинара.

Две екипе спасилаца су теренским возилима кренуле на две различите локације, како би што пре лоцирали две групе на које су се планинари поделили.

Део планинара се око 1:00 час безбедно спустио до полазишне тачке, села Букови, док је за још двојицом настављена потрага.

Они су пронађени у 1:30 часова и том приликом је старијем планинару пружена помоћ да се спусти до теренског возила којим је транспортован до Букова.

Након што потврђено да су сви планинари збринути и безбедни, акција је завршена у 2:10 часова, наведено је у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар