Шест министара у Влади Србије радиће без плата?

Само 13 шефова ресора примаће плате у Влади Србије, док су остали задржали раније изворе примања.

Србија 10.05.2014 | 10:30
Шест министара у Влади Србије радиће без плата?

Од 19 чланова Владе Србије, бар њих 13 примаће плату у Немањиној 11.

Уколико просјечна министарска зарада остане на садашњем нивоу, мјесечно ће се за то издвајати око 1,3 милиона.

Четири министра добијаће лични доходак као предавачи на факултетима и високим школама или тамо гдје су радили прије уласка у Вучићев кабинет, док двоје још нису "пресјекли", пишу Вечерње новости.

Извјесно је да ће владин чек стизати премијеру Александру Вучићу, првом потпредсједнику Ивици Дачићу, министрима Лазару Крстићу, Александру Антићу, Николи Селаковићу, Небојши Стефановићу, Братиславу Гашићу, Срђану Вербићу, Александру Вулину, Вањи Удовичићу, Ивану Тасовцу, Јадранки Јоксимовић и Велимиру Илићу.

"Нисам ни у једном управном одбору, а пренио сам управљачка права фирме, тако да ће ми министарска плата бити једини извор прихода", каже за Новости Гашић.

Специфичан је "модел" вицепремијера Расима Љајића: он ће примати плату као предавач на Високој струковној школи за предузетништво, а од државе ће добијати само разлику до просјечне министарске зараде.

Потпредсједница Владе Зорана Михајловић наставиће и у овом мандату да прима плату на факултету.

И министарка пољопривреде Сњежана Богосављевић Бошковић задржаће место за катедром и добијаће зараду од Агрономског факултета у Чачку. Шеф ресора здравља Златибор Лончар биће на здравственој каси, јер се опредијелио за плату лекара Ургентног центра.

Плату од државе није почела да добија ни министарка државне управе Кори Удовички, као ни Душан Вујовић, који је професор на Факултету за економију, финансије и администрацију.

Бивши министри имају право на зараде три мјесеца по напуштању функције, али се досад за то нико није пријавио.

Бранко Ружић очекује посланичку плату, Игор Мировић је баш у петак преузео радну књижицу у Немањиној и враћа се у ЈП Завод за изградњу града у Новом Саду, где је био у сталном радном односу као савјетник.

Иван Мркић је стално запослен у МСП, где ће и даље примати плату.

Славица Ђукић Дејановић ће, као и током министарског мандата, наставити да добија зараду у КЦ Крагујевац и на Медицинском факултету. А Милан Бачевић "вага" хоће ли се задржати на платном списку државе, пишу Новости.

Коментари / 0

Оставите коментар