Отвара се супермаркет без амбалаже

Предузетнице Сара Волф и Милена Глимбовски планирају да овог љета у Берлину отворе први супермаркет без амбалаже.

Свијет 10.05.2014 | 09:40
Отвара се супермаркет без амбалаже

За завршетак стартапа "Оригинал унверпацкт", овим предузетницама је потребно још 20.000 евра, које планирају да прикупе прилозима путем интернета (цроwдфундинг), преноси Тпортал, и наводи да се у Њемачкој сваке године баци 16 милиона тона амбалаже у смеће.

У понуди би требало да буде више од 600 производа, а Волф и Глимбовски су казале да "не планирају да отворе неку продавницу 'из краја', него заиста велики супермаркет у коме је могуће набавити све што људима треба".

Потенцијални купци могу у супермаркет да донесу своје посуде и да у њих ставе плаћену робу попут брашна, шећера, кафе...

Циљ је да се избјегне рециклирање које амбалажа захтјева, а они који немају своје посуде имаће могућност куповине одговарајућих у супермаркету.

Такође, тако ће се избјећи коришћење сировина потребних за масовну израду амбалаже за малопродају, чиме се смањује загађење и производња смећа.

"Оригинал унверпацкт" не претендује да буде својеврсна биотрговина, с обзиром на то да жели да у понуди има и конвенционалне производе по приступачним цијенама, а тренутно се у Берлину тражи локација за први супермаркет без амбалаже.

Коментари / 0

Оставите коментар