Продаја Титових ствари?

Горан Петронијевић, адвокат Титовог унука Јошке Броза, упозорио је да постоји опасност да ствари из такозваног "Титовог сефа" буду продате и прије краја оставинске расправе.

Србија 09.05.2014 | 11:20
Продаја Титових ствари?

Суд у Београду недавно је одбио приједлог адвоката Титове унуке Светлане Броз да драгоцјености које је трочлана Комисија предсједника Србије пописала у депоу 555, познатијем као "Титов сеф", буду пребачене из Народне банке Србије у депозит суда, пишу "Вечерње новости".

Претходно је суд одбио и захтјев адвоката Јованке Броз да привременом мјером забрани отуђење било ког дијела насљедства до коначне подјеле.

Петронијевић упозорава да ово значи да и прије окончања судског поступка драгоцјености које би требало да се нађу у оставинској маси могу да буду продате.

Посљедње рочиште у расправи између Титових насљедника одржано је још у децембру 2012. године и од тада оставинска расправа "стоји у мјесту".

Оставинска расправа отворена је 14. децембра 1983. године на захтјев Титовог сина Жарка.

Суд је донио рјешење о подјели имовине 1989. године, али га је Титова удовица Јованка оспорила.

Друга подјела почела је 2000. године, након што је Уставни суд оборио закон, према којем је, Титова имовина дефинисана као друштвена.

Прво рочиште заказано је деценију касније.

Коментари / 0

Оставите коментар