Берлускони служи казну друштвено корисног рада

Милијардер и бивши италијански премијер Силвио Берлускони почео је данас да служи казну друштвено корисног рада, на коју је прошле године осуђен због утаје пореза.

Свијет 09.05.2014 | 10:38
Берлускони служи казну друштвено корисног рада

Берлускони, који је прошле године избачен из парламента, мораће годину дана једном недељно да ради као волонтер у хоспису за пацијенте који болују од Алћајмерове болести у близини Милана.

Католички хоспис "Цхезано Босконе" је истакао да неће дозволити Берлусконију да користи свој рад тамо за разметање пред светским медијима и да ће га третирати као и сваког другог помоћника.

Његово увођење у посао ће бити "постепено" да би он и старији пацијенти могли да се навикну једни на друге, изјавио је за лист "Република" шеф хосписа за услуге збрињавања Масимо Рестели.

"Ићи ћемо корак по корак да не би било грешака. Он би могао да ради многе ствари. Могао би да помаже око оброка, што није лако зато што понекад морате да подсетите пацијента да једе", рекао је он.

Рестели је додао да они траже од свих, укључујући Берлусконија, да буду послушни, да слушају и да не падају у очајање.

Берлускони је у интервјуима говорио да спрема "велико изненађење" и наговестио је могућност већег посвећивања оболелима од Алћајмера, наводи АФП.

"Мислим да ћу остати дуже него што моран. Спемам велико изненађење. За само 10 дана сам научио различите методе лечења које се могу применити", казао је 77-годишњи Берлускони у једној емисији на радију.

Емилио Феде, који је осуђен због тога што је набављао проститутке за Берлусконија, рекао је да његов пријатељ није забринут због друштвено корисног рада.

"Берлускони се пажљиво припрема и учи све о Алћајмеру. Он ће добро и хумано обављати посао", изјавио је он, додајући да ће Берлускони друштвено користан рад посветити својој мајци Рози.

"Она је била веома важна личност у његовом животу и увек је бринула о старијим људима", казао је Феде.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мркаљ.

09.05.2014 08:53

-Па и Доду цека тај друствено корисни рад ,да гули кромпир -у КП-дому...!

ОДГОВОРИТЕ