НБА плеј оф

Екипе Мајами Хита и Сан Антонио Спарса стекле су два тријумфа предности у полуфиналним мечевима својим конференција.

Кошарка 09.05.2014 | 09:31
НБА плеј оф

Двоструки узастопни шампион је у лаганом ритму уписао и други тријумф у полуфиналу Источне конфеенције против Бруклин Нетса – 94:82.

Такође, Сан Антонио Спарси нису имали превише проблема против Портланд Трејлблејзерса у Тексасу. 'Мамузе' су одлично шутирале, створивши пре одласка на одмор 20 поена разлике, коју су рутински сачували и стигли до убедљиве победе – 114:97.

Актуелни шампион је још једном показао да партије и резултати у регуларном делу сезоне нису меродаван параметар – када је у питању доигравање за титулу. Хит је поражен у сва четири лигашка меча од Бруклина, али је у плеј офу уписао други сигуран тријумф. Цела екипа са Флориде била је одлично расположена, чак пет играча имало је двоцифрен кошгетерски учинак, за осми узастопни тријумф у доигравању.

Стандардно добра била је 'велика тројка' домаћих, која је заједно убацила 54 поена, а поново се највише истакао ЛеБрон Џејмс. 'Краљ' је убацио 22 поена и остварио четири скока и три асистенције. Крис Бош додао је четири поена мање, уз шест скокова, док је Двејн Вејд меч окончао са 14 поена и по седам успешно ухваћених и додатих лопти. Добру партију прушио је и Реј Ален са 13 поена (3-5 за три), као и Марио Чалмерс који је помогао екипи са 11 убачених поена.

С друге стране, код гостију из Бруклина, најбољи је био босанскохерцеговачки репрезентативац Мирза Телетовић са 20 поена (6-9 за три), Шон Ливингстон убацио је 15, док је Дерон Вилијамс подбацио, не постигавши поен за 36 минута на паркету. 'Д-Вил' промашио је чак девет шутева из игре, али је успео да упише седам скокова и шест асистенција. Џо Џонсон и Пол Пирс убацили су по 13 поена.

Наредни меч на програму је у Бруклину.

Сан Антонио Спарси, најуспешнији тим лиге у лигашком делу, такође нису имали превисе проблема да стигну до друге победе против гостију из Орегона. Портланд је на мање од минут до краја прве деонице имао само поен заостатка, али су 'Мамузе' серијом од 12 успешно завршених напада створили осетну предност, убацивши чак 41 поен у другој деоници уз преко 55 одсто шута из игре.

Најрасположенији за игру био је сјајни Каваи Ленард, који је промашио само једном из игре (8-9). Он је преводио свој тим са 20 убачених поена и пет скокова, Ману Ђинобили додао је 16 са клупе, док је Тони Паркер имао исти учинак, али и десет асистенција. Екипа Грега Поповића је одиграла још један одличан меч на тимском нивоу, чему сведочи податак да је седам играча било двоцифрено. Марко Белинели зауставио се на 13 поена, Борис Дијао на 12, док су Тим Данкан и Тијаго Сплитер убацили по десет.

Госте је изгледа полако почео да стиже умор после седам мечева са Хјустоном у првој рунди, па ће шансу за останак у серији тражити на домаћем терену. Најбољи у гостујућем тиму био је Никлоас Батум са 21 поеном, Демијан Лилард имао је учинак од 19 поена, пет скокова и асистенција, док је ЛаМаркус Олдриџ уписао нови дабл-дабл – 16 поена, 10 скокова.

Наредни меч игра се у Орегону.

Резултати, полуфинала конференција:

Мајами Хит – Бруклин Нетс 94:82 -- 2:0 у серији води Мајами
Сан Антонио Спарс – Портланд Трејлблејзерс 114:97 -- 2:0 у серији води Сан Антонио

Коментари / 0

Оставите коментар