Шта Додик демантује? Ништа!

Милорад Додик одржао је прес конференцију у Бањалуци, на којој се осврнуо на текст „Ексклузивно: Додик обезбиједио фирми сина Игора посао вриједан 10 милиона евра; Укупна вриједност пројекта 300 милиона евра”, који сам објавио 05. маја ове године на свом блогу и који је подигао велику прашину у РС.

Република Српска 09.05.2014 | 18:30
Шта Додик демантује? Ништа!


“Наслов који је објављен у медијима прије свега  БН говори о томе, каже: Додик фирми сина Игора обезбиједио 10 милиона евра, је потпуна гнусна лаж и подвала. Лаж је зато што мој син није власник Тошибе и зато што он не ради у Италији него ради у некој другој земљи. На који начин и хоће ли неко одговарати за ове лажи…

Немам намјеру да се правдам, јер не можеш се наравно правдати лажи, али као родитељ нећу дозволити
да моју дјецу било ко повлачи по медијима и то без икаквих аргумената. Мој син Игор ради у компанији зато што је стекао све ваљане професионалне квалификације. Није овдје зато што би био општенападнут да је било гдје да ради овдје”, рекао је Додик на пресу.

Још је додао да је "ријеч је о гнусним неистинама које се пласирају ових дана у фабрикама лажи `БН телевизије` и другим њима сличних медијима у служби стварања хаоса и подметања".

Уколико пажљиво прочитате његову изјаву уочићете да он (неуспјешно) покушава да манипулише оним што сам објавио. Нигдје у тексту ја нисам навео да је Игор Додик власник фирме “Тосхиба”, нити сам рекао да наречени ради у Италији, већ сам навео да је Игор Додик упосленик те фирме, која је из Ђенове. Значи фирма, а не Игор Додик.

“Милорад Додик обезбиједио је фирми свог сина Игора посао вриједан 10 милиона евра. Укупна вриједност пројекта, који предузеће у којем је запослен Игор Додик треба да реализује у Републици Српској, је 300 милиона евра.

Игор Додик је менаџер за развој у фирми ‘Тосхиба Трансмиссион & Дистрибутион Еуропе’ из Ђенове у Италији”, дословно пише у мом тексту објављеном 5. маја.

 

Из Додиковог одговора “мој син ради у компанији” може се закључити и да ради и да не ради у “Тосхиби”. Зашто Додик није био прецизан и рекао у којој му фирми син ради?

 

Па зато што би морао признати да ради у “Тосхиби” из Ђенове, у којој је упослен као менаџер. Јер његов син јесте упосленик италијанске фирме, а тренутно је ангажован на пословима везаним за Црну Гору.


Шта Додик демантује? Ништа!

 

Али, мора нешто рећи у вези са Уговором који је потписан 29.10.2013. године у Бањалуци између Електрокрајине и “Тосхиба Трансмиссион & Дистрибутион Еуропе” из Ђенове у Италији.

Уговор је потписала директорица “Електрокрајине” Сека Кузмановић, а у име “Тосхибе” Сем Залех. И тај уговор “Тосхиба” је добила захваљујући Додику и чињеници да је његов син упослен у тој фирми као менаџер.

 

"Као предсједник Републике Српске учинићу све да ничије дијете не дође у ситуацију блаћења и лажи у било ком контексту. Ишли су дотле да су измислили и Игоров лажни профил на интернету, те га након злоупотребе
повукли", истакао је Додик.

 

Додик инсинуира да је неко направио лажни профил његовог сина на пословној друштвеној мрежи “Линкед Ин”, па га повукао након што се уплашио.


Какво пренемагање и неситине. Профил заиста јесте повучен, али тек сат времена након што је завршен Додиков прес, и то око 14 часова и 30 минута. Додиков прес је завршио у 13 часова и 30 минута. Врло је интересантно како је Додик већ око 13 часова и 15 минута знао да ће тај профил бити повучен?! И то више од сат времена прије него што се то и десило!

 

И шта је уопште лажно на том профилу?
Ако пажљиво прочитате све написане податке увјерићете се да нема ниједне једине лажи - ни око завршене школе, ни око фирме “Фруит ецо”, ни око броја садница, ни око “Игокее”, ни око упослења…

 

И да се разумијемо - нигдје, ниједном ријечју ја нисам напао Додиковог сина, вријеђао га, блатио или било
шта слично урадио. Нити бих то икада учинио. Али јесам критиковао Милорада Додика и увијек ћу то чинити.

 

Додик је свог сина изложио медијима, а нису то медији на силу учинили.

 

Он је свом сину Игору, односно његовој фирми “Фруит ецо” обезбиједио кредит од три милиона КМ јула 2008. године (фирма није враћала кредит, па јој је накнадно грејс период продужен са двије на пет година).

Тада (2008.) је његов син имао тек 20 година.

 

Ко је Игора Додака гурнуо у медије? Сам Игор Додик? Васковић? БН?

Не, Игора Додика је у медије и медијима гурнуо његов отац који није могао одољети парама из ИРБ-а и
морао  се наћи и у њима, кроз кредит који је подигао на свог сина.  

 

Исти тај Милорад Додик је своју кћи Горицу упослио као шефицу кабинета Жељке Цвијановић, у вријеме када је актуелна премијерка обнашала позицију министарке за економску сарадњу и регионалне односе. Нису је медији на то мјесто упослили, већ Додик. Када су се медији почели тиме бавити, онда је Додик рекао да му се напада породица.

 

Додик се осврнуо и на дјецу осталих грађана РС.

 

"Као предсједник Републике Српске учинићу све да ничије дијете не дође у ситуацију блаћења и лажи у било ком контексту”, рекао је Додик.

 

Веома похвално, али само у ситуацији да је то истина. Нажалост, није истина, јер Додика баш брига за осталу дјецу, сем његове.


Додикови батинаши су претукли мог сина крајем 2007. године, јер сам критиковао његову власт. Додик није ни писнуо.

“Премлаћивање твог сина наручиле су особе блиске Шефу, без знања Шефа, како би се додворили Шефу”, рекао ми је прије три године један саговорник који је у блиским породичним везама са Милорадом Додиком.

 

Нисам ни мислио да је Шеф (Додик) наручио премлаћивање мог сина, али је из одговора особе која све зна о дешавањима на Двору итекако јасно да је Шеф сазнао ко је тада и по чијем налогу претукао мог сина, али никада ништа није предузео да се починиоци тог напада казне.

 

Такође, мене и мог сина (који је у то вријеме радио као сниматељ) су каменовали 18.03.2009. године код села Котези, на путу између Требиња и Љубиња. Учинили су то батинаши владике Григорија. Све то пријавио сам МУП-у, дао и имена оних који су нас каменовали, али никада ништа против тих особа није
предузето.

 

Прије него су нас каменовали, сатима су нас као таоце држали у просторијама Николе Секуловића у Требињу. Од линча нас је спасила полиција.

Након што је објављена вијест да смо мој син и ја каменовани, Додик је исти тај дан на пресу у Бањалуци изјавио да сам ја сам себи “сломио шајбу”.

 

Баш заштитнички, нема шта. Додуше, он је у то вријеме обављао функцију премијера, па му можда заштита свих грађана РС није била “у опису послова”.

 

Што се тиче “стварања хаоса и подметања”, које је Додик импутирао на рачун “БН телевизије и другим њима сличних медијима”, то је још једна од његових манипулација, како би дрветом сакрио шуму. Која каже да је управо он особа која је у РС направила економски, финансијски, политички, криминални и корупцијски хаос из којег нећемо изаћи деценијама.


Када смо већ код медија, не би било лоше да понекад прочита/види/чује оно што његови новинарски сеизи објављују. Тек би тада уочио шта су заиста праве лажи, подметања, вријеђања, неситине, манипулације….

 

На крају питање за Милорада Додика:

- Гдје млади људи, који су као и његов син стекли “све ваљане професионалне квалификације”  могу да се упосле у РС?

-  Гдје млади људи, који нису, као његов син, стекли ““све ваљане професионалне квалификације”, али зато нису ништа мање вриједни, могу да се упосле у РС?

Када то питање поставите младим људима, без обзира на квалификације које имају, из Источног Сарајева,
Вишеграда, Фоче, Требиња, Власенице, Шековића, Дервенте, Брода, Градишке, Кнежева, Мркоњића, Шипова, Дубице…, одговоре вам: “Нигдје”!

Више није довољни бити ни члан СНСД-а да би се добио било какав посао.

 

Други одговоре овако: “Наш избор је брента, десет марака на дан, ко има среће па добије. Они који немају могу да бирају да ли ће дилати или красти”! 

СлободанВасковицБлог

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

САША

08.05.2014 18:02

Опозиција је ипак требало да преузме ствар у своје руке раније - ово је отворени криминал и добро ћемо се ознојити да вратимо то што је покрадено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

08.05.2014 18:03

Ниста не демантује. Како це демантовати, кад је јасно све нама који презивљавамо. Развлаци прицу и то је јасно ко дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инзаги

08.05.2014 18:04

Ево Игора Додика у Црној Гори, радимо неки молерај. Каже није задовољан у Тошиби, касне плате, нема топлог оброка... па је дао отказ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

у пролазу

08.05.2014 18:08

честитам на тексту г.Васковић.......имаш #даму"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срба

08.05.2014 18:31

Смјесна изјава и још смјеснија прича како иступа у јавност као некога да страси.Не може он никога више уплашити јер су Додик и његови људи у паници и не бирају ни ријечи а неће ни средства да уплаше народ и политичке неистомишљенике.Смјесна је прича кад Додо тврди да његов син не ради у Италији него у, , некој другој страној земљи" .Зашто није смогао снаге и рекао народу која је то земља.ЉУДИ ДОДИК И ЊЕГОВИ СУ ВЕЛИКОМ СТРАХУ ОД ГУБИТКА ВЛАСТИ,ЈЕР ТО НЕЦЕ БИТИ САМО ГУБИТАК НЕГО И ОБРАЦУН СА КРИМИНАЛОМ И КОРУПЦИЈОМ,ЗНАЈУ ОНИ ДА ЦЕ МНОГИ ДОЦИ ПРЕД ЛИЦЕ ПРАВДЕ,ПОЗНАНИЈУ ПРАВДЕ И ПРАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

08.05.2014 18:37

Само су њихова дјеца квалификована те имају право на посао и зивот а тудја нека поцркају.Ниси ти милораде ни за преседника куцног савјета.Ниста није демантовао јер истину није могуце демантовати, само лупа глупости као и обицно

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјешно

08.05.2014 18:44

гдје су симпатизери овог манипулатора, мислим на бају, па да прокоментаришу свога вођу који се забринуо за своју дјецу и збринио их, а за осталу дјецу који исто имају родитеље и немогу ништа учинити за своју, пошто они који ваљају дебеле народне новце и дужни су да створе свима право на рад, нераде ништа, народе промислите ако имате с чим????

ОДГОВОРИТЕ
Name

вања

08.05.2014 19:04

Јадна фирма у којој је његов син упосленик (како реце)узеце и у тој фрми паре и побјеци.Сто нисам кцерка Милорадова да имам све сто позелим да ми тата мозе обезбиједити и за моју цукунунуцад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАДО

08.05.2014 19:05

РЕ. СРБИ НИЈЕ ДОДИК У ПАНИЦИ МАЛО СЛУСАЈ НАРОД НА ПОСЛУ УЛИЦИ НА СЕЛУ И ЈАСНО ЈЕ ДА БЕЗ ОБЗИРА НА СВЕ ЈЕДИНА ОСОБА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ЈЕ ДОДИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

батман

08.05.2014 19:33

Кад је децко поцео да студира укинута је авиолинија за Бец , а "изненада" отворена за Милано, цисто да се дијете не пати. Васковицу провјери ово и видјет цес да је тако а и нека народ зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

08.05.2014 19:55

Баја се прави Тоса...:-, Онолики цовек а дрхти као мис:-) Готов си Милојко,Миле,Милокраде :-) Нецес висе бити главни хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац РС И категорије

08.05.2014 20:51

Па г. председнице, погледај мало на Санадера, то те цека, само сто је он, у односу на тебе, господин, ал' це фасовати једно 30 година кад му све саберу. Ти кад се појавис у судници, прво, нецес сватити гдје си, а кад схватис, бице касно за све. Направио си поцетницку греску. Требао си као сви нормални да се појављујес са супругом, а дјецу сто даље од јавности. Зато кад додјес пред суд, ал не твој, памет у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боби

08.05.2014 20:53

Васковицу јел ти ове текстове писес из неког бункера? Салим се,свака ти цаст на свему. Ја нисам дуго видео храбрију особу, и само тако настави! Да те таба пет људи на улици ја би ти помогао макар и ја заврсио у гипсу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојко

08.05.2014 21:35

Све похвале Васковицу. Драго ми је и да висе народ препознаје Додикове гнусне лази и не насједа на њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стево

08.05.2014 22:00

Људи, иза свега стоји фирма Нитес, власник Миодраг Мијо Скрбиц, а директор те фирме је син директорице "Електрокрајине" која је потписала уговор са "Тосхибом". То крију ко змија ноге. Простор за "Тосхибу" по граду трази цовјек из "Нитеса", и "Тосхиба" је ту само параван за ове ликове. Инаце предходни директор "Нитеса", Дмитар Цицковиц, родјак Тегелтиијине зене и бивсег министра Скрбица, је сада директор фирме која стампа лицне карте, возацке и пасосе за БИХ и 50% власник те фирме је "Нитес". Власник "Нитеса" је Лагумдзијин кум и истовремено добар Додиков друг јер како добит посао стампања лицних карти вриједан дестине милона марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др.

08.05.2014 22:34

Болестан си опет

ОДГОВОРИТЕ
Name

огњен

08.05.2014 22:55

ТИ БАЈА, ТВОЈ СИН,ЖЕНА И ЋЕРКА, ЗЕТ И КУМОВИ У ЗАТВОР И БЕЗ ИМОВИНЕ ТРЕБА ДА ОСТАНЕТЕ. ВИ СТЕ СРАМОТА ОВОГ ДРУШТВА И НАЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

09.05.2014 05:03

Има ли јос будала који вјерују Додиковим прицама?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

октобар

09.05.2014 07:06

Миле, октобар стиже-затвор је све ближе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.Д.

09.05.2014 08:41

Додик је један велики лазов и један од нај вецих криминалаца у Српској историји. Кад цујем за име Милорад Додик гади ми се цитав српски род иако и ја припадам њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

09.05.2014 20:42

Нисам Србин но нема везе лопове трба осудити без обзира дали се зове Милорад Додик , Златко Лагумдзија или Бакир Изетбеговиц (све лопов до лопова) Свака цаст Васковицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маyмоон

09.05.2014 21:19

Звецкају лисице!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татјана Вујковиц

10.05.2014 17:15

Гресите господине Инзаги,Игор Додик је у Србији! У Србији су нароцито цењене дипломе из РС, па су многи градјани из Србије похрлили у Бањалуку да нам донесу факултетске дипломе!

ОДГОВОРИТЕ