Сарајево боље од Челика

Челик је на свом терену у оквиру прве утакмице финала Купа Босне и Херцеговине дочекао ФК Сарајево. Бордо тим је славио 2:0 у првом сусрету и тако осигурао велику предност пред реванш на стадиону Асим Ферхатовић Хасе.

Фудбал 08.05.2014 | 17:16
Сарајево боље од Челика

Прву прилику на сусрету имао је гостујући тим. Стојчев је одлично упослио Билбију, али је ударац нападача Сарајева са врха шеснаестерца завршио преко пречке Челиковог гола. Само пар минута касније шутирао је Јајало након асистенције Велкоског, али нема промјене резултата у Зеници.

У 27. минути сусрета дошло је до краћег прекида због бакљаде навијача зеничког Челика. Након асистенције Велкоског у 32. минути шутирао је Милош Стојчев, али његов ударац одлази поред гола Адиловића. У 37. минути сусрета запријетио је домаћин. Лакићевић је центрирао, а ударац Мешановића главом одлази поред гола Бандовића.

Домаћи су се у завршници ослободили притиска гостију. У 39. минути сусрета запријетио је Бараћ након одличне асистенције Мешановића, али је његов ударац отишао поред гола Бандовића. Гости из Сарајева дошли су до водства у 43. минути сусрета. Билбија је центрирао за Дуповца чији ударац одлично брани Адиловић, али одбијену лопту у празну мрежу шаље Вуле Тривуновић.

У 50. минути сусрета у шеснаестерцу Сарајева Пузигаћа је срушио Мешановића, фудбалери Челика тражили су једанаестерац, али Ваљић се није огласио. Само двије минуте касније опет је шутирао Мешановић, а овај пут лопта одлази преко гола Бандовића.

Сарајево је у 66. минути сусрета постигло и други погодак, стријелац је био Билбија након ударца Стојчева. Након гола Сарајева услиједили су бурни протести домаћих играча код помоћног судије, Дамира Беље због офсајда у којем се нашао нападач бордо тима.

Главни судија Огњен Ваљић из Бања Луке након 30 секунди или чак и више поништио је одлуку свог асистента, иако је претходно показао на центар игралишта. Бордо тим је у посљедњим тренуцима сусрета дошао и до другог гола, а стријелац је био Милош Стојчев након одличног продора.

Коментари / 0

Оставите коментар