Технике масаже које отклањају главобољу

Било да се масирате сами или то чини неко други, најважније је оријентисати се на место где почиње бол и разним покретима успоставити циркулацију како би се она смањила.

Здравље 08.05.2014 | 08:56
Технике масаже које отклањају главобољу

Масажа главе једна је од најстаријих терапија у лечењу мигрена и обичних главобоља, а најбоље делује ако се примени брзо након почетних симптома.

1. Масажа врата и крвних судова - На овом месту до главобоље најчешће долази због неправилног држања и сужења крвних судова. Иако се можете сами измасирати, знатно је лакше ако имате помагача. Чврстим покретима прстију креће се од дна врата све до саме базе главе, где се масира кружним покретима.

2. Масажа подручја слепоочнице - Иако се главобоља обично јавља мало изнад слепоочница, масирање дела главе на самој ивици раста косе може бити врло корисно код тензијске главобоље удружене с осетљивошћу на светло. Покрети овде треба да буду нешто нежнији, спорији и кружни.

3. Масажа за бол изнад очију - Код овакве врсте боли чести су узрочник синуси, а олакшање ће донети притискање тачки око носа и код корена обрва. Како је то подручје нежно, потребно је нежно притискати чворове према спољашњем углу ока.

4. Чеона главобоља - Ако се бол шири на само чело, она се може смањити равним покретима повлачења прстију од обрва до врха чела.

Коментари / 0

Оставите коментар