… А мислили сте да је ваш посао чудан

Сакривач регистарских таблица и бебиситерка за нојеве, само су нека од најчуднијих занимања у свијету.

Широм планете, од Шри Ланке, преко Аустралије, до Ирана, могу се наћи невјероватна занимања. Понекад практична, махом живописна, па и смјешна, она су углавном уско локалног карактера.

Занимљивости 07.05.2014 | 22:04
… А мислили сте да је ваш посао чудан

Тако у Техерану постоје професионални сакривачи регистарских таблица. Наиме, у жељи да растерете саобраћај, званичници иранске пријестонице увели су наплату за улазак колима у поједине градске зоне.

Да би избјегли плаћање намета и евентуалне казе, поједини возачи плаћају сакривачима да, приликом преласка кроз контролне пунктове, који се надзиру камерама, ходају иза аутомобила, прикривајући тијелом регистарске таблице, пише Б92.

У Шри Ланки, за вријеме светковина слонови редовно дефилују улицама упарађени, а њихове шарене костиме по мјери шију акредитовани шнајдери.

Познато је да нојеви умију гадну нарав и могу да буду веома агресивни, нарочито њихови младунци. Како би избјегли да се међусобно поубијају, јужноафрички узгајивачи унајмљују бебиситерке за чување беба нојева. Њихов задатак је да сједе у пољу и пазе да се птице не повриједе.

Нежење у Јапану, којима је дојадило да спавају сами у свом кревету, могу да изнајме услуге "дружбенице за дремку" која им, као што сам назив каже, праве друштво док се препуштају сну.

Ова услуга кошта 60 долара по сату и искључује секс - само спавање.

Дуж аустралијске Златне обале, једне од главних туристичких атракцији у тој земљи, поједини градови ангажују дјевојке које у бикинију помажу посјетиоцима да лакше нађу паркинг мјесто, а могу, уколико они то желе, и да се с њима сликају.

Коментари / 0

Оставите коментар