Инспектори негирали кривицу

Суспендовани инспектори за наркотике из Бањалуке у сриједу су у бањалучком Окружном суду негирали кривицу за организовану препродају хероина и марихуане.

Република Српска 07.05.2014 | 21:16
Инспектори негирали кривицу

Инспектори Марко Ковачевић (30) и Срђан Радуловић (30) изјавили су да нису криви ни по једној тачки оптужнице, док Огњен Стијак (30) сматра да је оптужница против њих "контрадикторана и нелогична".

Њих тројица су оптужена за удруживање у злочиначку организацију чији је циљ била продаја дроге на подручју Бањалуке.

Кривицу су негирали и Горан Михајлица, шеф Одсјека за борбу против неовлаштене производње и промета опојних дрога ЦЈБ Бањалука, те инспектори Даријо Дабић, Гаврило Шиниковић, Јован Миљковић и Владимир Марчета.

Њима је на терет стављено да су за потребе злочиначке организације тукли оштећене и изнуђивали исказе. Оптужницу против њих подигло је Специјално тужилаштво у априлу, које је Радуловића означило и као вођу организоване криминалне групе за препродају дроге, док су Стијак и Ковачевић били чланови те групе.

Са њима је био ухапшен и полицајац Славко Ђурић, који је са Специјалним тужилаштвом РС закључио споразум о признању кривице, којим се обавезао да свједочи против осталих оптужених, али да открије и своју улогу.

Адвокати отпужених казали су да ће доказе предлагати након што Тужилаштво заврши са изношењем својих доказа.

Према наводима у оптужници, злочиначким удружењем за препродају дроге, које је дјеловало од краја 2010. до октобра 2013. године, руководио је Радуловић. Стијак, Ковачевић и Ђурић били су задужени, како стоји у оптужници, за елиминисање конкуренције Горану Бошњаку, који је био задужен да за инспекторе препродаје дрогу.

У оптужници стоји да су хапсили и застрашивали друге дилере те их принуђивали да за њих дилују дрогу, а одузете количине од њих су давали Бошњаку, Владимиру Кесићу и Дамиру Чудићу да препродају.

Наводи се да су инспектори препродајом хероина и кокаина зарадили око 117.000 марака.

Коментари / 0

Оставите коментар