Богдановић - звезда у успону

Српски репрезентативац гласовима тренера елитног такмичења изабран за добитника награде коју је пре пет година освојио Новица Величковић.

Кошарка 07.05.2014 | 13:30
Богдановић - звезда у успону

Најбољи је – Богдан Богдановић! Бек Партизана добитник је награде „Звезду у успону“ коју Евролига додељује најбољем младом кошаркашу Старог континента, на основу гласова свих тренера еминетног такмичења.

Српски репрезентативац је у сезони 2013/2014 на 23 утакмице Евролиге остварио учинак од 14,8 поена, 3,7 скокова и 3,7 асистенција просечено по мечу, а до завршне две рунде био је и најбољи стрелац такмичења, што очигледно није промакло стручном оку

Награду „Звезда у успону“ Евролига је установила пре осам година и она је намењена играчима који су највише напредовали у текоћој сезони, а Богдановић је ове надмашио конкуренте у виду Алекса Абринеса (Барселона), Фуркана Аледмира (Глатасарај), Витениса Чизаускаса (Жалгирис), Томаса Димше (Жалгирис), Илимана Диопа (Лаборал Кућа), Мама Жаите (Нантер), клупске другове Жофри Ловерња и Николу Милутинова (Партизан), ривала из табора вечитог ривала Луку Митровића (Црвена звезда), Цедија Османа (Анадолу Ефес), Домаса Сабониса (Уникаха), Кенана Сипахија (Фенербахче), Дешона Томаса (Нантер) и Аксела Топана (Страсбур).

Пре Богдановића, Партизан је већ имао једног добитника „Звезде у успону“, у питању је Новица Величковић који је ту награду добио 2009, а осим двојице Срба овим признањем могу да се похвале још Еразем Лорбек, Андреа Барњани, Руди Фернандез, Данило Галинари, Рики Рубио, Костас Папаниколау и Никола Миротић (двапут).

Коментари / 0

Оставите коментар