Ратни војни инвалид након болнице протестује у праку (ВИДЕО)

Након изласка из болнице, ратни-војни инвалид из Брчког, Мирослав Миловановић вратио се у бањалучки парк „Младен Стојановић“. Протестоваће до даљњег.

Република Српска 05.05.2014 | 22:14
Ратни војни инвалид након болнице протестује у праку (ВИДЕО)

Миловановић тврди да договор који је постигнут прије неколико дана у Министарству борачко инвалидске заштите није испоштован. Договорено је, каже, био да Министарство затражи да се у болници уради комплетно вјештачење како би се утврдио тачн узрок инвалидности. Међутим, каже, од те приче није било ништа. Као главни кривци етикетирани су Петар Ђокић и Душко Милуновић.

Миловановићева прича је експресно демантована из Министарства борачко -инвалидске заштите. Душко Милуновић, тврди, да је Министарство у потпуности испоштовало апсолутно све што је договорено.

За Министарство рада посебно је спорно треће рањавање које се десило након рата. А то што се десило након рата, каже, Милуновић неће се подвести под војну инвалидност. Подаци које су у ресору Петра Ђокића добили од МУП из Лопара јасно указују како се десило треће рањавање.

Министарство прича једну, а Мирослав Миловановић другу причу. Није му јасно зашто му у РС одбијају признати рањавање у лијеви бок, док га љекари у Тузли признају.

Миловановић у парку остаје све док не добије рјешење љекарске комисије. А то рјешење ће бити, кажу, у Министарству чим добију љекарске налазе које ће упутити Комисији која је одговорна да утврди да ли Мирослав Миловановић има ратне повреде које су проузроковале његову инвалидност.  А он упорно тврди да јесу.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ђода

05.05.2014 21:57

Волио бих да се овај човјек избори за своја заслужена права,али мислим да су узалудна ова протестовања,јер ови на власти су и слијепи и глуви за велике проблеме овог напаћеног народа.Може само себи угрозити здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мишо

06.05.2014 09:15

Каква рањавања после рата???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРОСЛАВ МИЛОВАНОВИЦ

07.05.2014 16:35

ЕТО КАРАКТЕРА И ОБРАЗА РЕСОРА ЗА БОРЦЕ,УХВАТИО СЕ ТРЕЦЕГ РАЊАВАЊА КО ПИЈАН ПЛОТА,НЕ БЕЗИМ ЈА НИ ОД ТОГА ДАЈ МИ УЗРОК ОД ЦЕГА САМ ЈА У КОЛИЦИМА,ТО ЈЕ СВЕ А НЕ СПОМИЊЕ ОВА ДВА УОПСТЕ,СТВАРНО НИСКО ЗА ТАКВОГ ОБРАЗОВАНОГ ЦОВЕКА КОЈИ ЈЕ ЗАВРСИО ФАКУЛТЕТ ЦИВИЛНЕ ЗАСТИТЕ ,,КОЈИ ВИСЕ НЕ ПОСТИЈИ

ОДГОВОРИТЕ