Радник из БиХ погинуо у Француској

Касим Авдић (34), поријеклом из Скугрића, општина Милићи, погинуо је у петак приликом извођења грађевинских радова у француском граду Офемонту.

Босна и Херцеговина 05.05.2014 | 20:53
Радник из БиХ погинуо у Француској

Како пишу француски медији, до несреће је дошло када се на Авдића обрушила бетонска плоча. Он се налазио у приземљу куће која је у изградњи, и у тренутку када је тражио да му радници додају палете, бетонска плоча се обрушила и пала директно на Авдића.

Иако још узрок несреће није познат, претпоставља се да је терет који је био на тек урађеној плочи један од разлога њеног пропадања.

Француска полиција и даље спроводи истрагу, а наложена је одбукција тијела Авдића.

Како незванично сазнајемо, Авдић је у Француску дошао крајем марта ове године како би рођаку помогао при изградњи куће.

Ова трагедија шокирала је Авдићеве комшије у Скугрићима, који су казали да ће га памтити као најпоштенијег човјека у селу.

"Познавао сам Касима и шокирала ме вијест да је погинуо", казао је Рамиз Мусић, његов комшија.

Авдићев познаник који је желио остати анониман испричао је да је за несрећу чуо у суботу од комшија.

"Након што сам сазнао шта се догодило, отишао сам његовој кући. Нико од комшија не може вјеровати шта се десило, супруга му је занијемила од шока. Шта се тачно десило са Авдићем, нико не зна, осим да се на њега обрушила плоча", испричао је он, додајући да је иза Авдића остало двоје малољетне дјеце.

Према његовим ријечима, Авдића никада није видио да ради грађевинске радове, истичући да га познаје као пољопривредника који има своје имање са стоком и машином за обраду земље.

Додао је да је Авдић повратник, те да се његов отац међу првим вратио у Скугриће.

"Касим се у село вратио 2003. године. Познавао сам му и оца, који је био најпоштенији човјек у селу. Касимов брат и ја смо ишли заједно у школу", испричао је "Независним" Авдићев познаник.

Коментари / 0

Оставите коментар