Михајловић: Ко неће да ради, лети!

Грешке више неће бити толерисане, а ко не жели више да ради - нека одмах поднесе оставку.

Србија 04.05.2014 | 14:18
Михајловић: Ко неће да ради, лети!

Ово је поручила нова министарка саобраћаја и грађевине Зорана Михајловић шефовима државних фирми, агенција и директората.

- Прво им је тражила да се представе ко су и шта су пре радили. Потом је тражила да се изјасне шта је критично кад је у питању пословање њихових предузећа и већ тада су неки почели да „бриљирају“.

Жалили су се на пословни простор, запошљавање људи...

Министарка их је одмах прекинула и питала: „Да ли се ви то шалите, да ли то заиста сматрате озбиљним проблемом?“. Сви су се ућутали, нико није смео ни да бекне.

Објаснила је да циљеви које је премијер Александар Вучић изнео у експозеу могу бити реализовани само великим радом... а никако као до сада, бригом о самом себи.

 - Ко је неспособан да то испрати, зна где су врата - поручила је она.

Зорана Михајловић кратко је изјавила да је на састанку истакла да се грешке више неће толерисати.

- Тражила сам да ми се до понедељка доставе конкретни предлози за унапређење пословања организација које воде - рекла нам је она.

Потпредседница Владе је директорима поручила да не сме више да се догоди да она из медија сазнаје за неке проблеме и као пример навела Железнице Србије и последњу саобраћајну несрећу кад је воз излетео са шина.

Неки су чак звали кабинет да питају да ли је састанак обавезан, на шта им је потпредседница Владе одговорила да читају дописе, а „ко не уме да прочита, може да поднесе оставку“.

Многи од директора су покушали да с министарком причају у четири ока, али је она тражила да све кажу на састанку.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

будала

04.05.2014 16:21

Свака цаст

ОДГОВОРИТЕ